Prvi Karlovački

Alfred Freedy Krupa izlaže u umjetničkoj galeriji Westgate Shopping City-a

Autor: Branko Obradović

05.08.2021

Kultura

Umjetnička galerija najvećeg trgovačkog centra u Europskoj uniji otvorila retrospektivnu izložbu Alfreda Freddya Krupe

Retrospektivna izložba “1991. – 2021.” Alfreda Freddy-a Krupe otvorena je u umjetničkoj galeriji Westgate Shopping Cityja. Izložba se može razgledati do 29. kolovoza, od 10 do 21 sat.

Izložba obuhvaća odabrane radove Alfreda Krupe iz razdoblja od 1991. godine do danas. Prikazani radovi prate umjetnikov interes kroz različite motive, portret, autoportret, krajolik, i razne tehnike, ugljen, uljni pastel, tuš, sumi-e slikarstvo tušem, akvarel, ulje, kombinirane tehnike, kolaž, akril, monotipija. Razni su i formati, od intimnih do vrlo velikih, a umjetnik je upotrijebio slikarsko – crtačke alate i materijale, labudovo pero, plastično pero, kist, novine, laneno platno, razni orijentalni papiri za sumi-e slikarstvo, akvarel papir, karton, platno i drugo.

-Drago mi je da u ime trgovačkog centra Westgate Shopping City i naše umjetničke galerije “kvART” možemo pozdraviti velikog hrvatskog umjetnika Alfreda Krupu Freddyja, koji je ‘prerastao’ Hrvatsku, s obzirom na to da je izlagao u jednom od meni osobno najomiljenijih muzeja i galerijskih prostora na svijetu, u MoMA-i u New Yorku, ali i na cijelom nizu drugih respektabilnih mjesta. Mislim da je ovo jedan sjajan odabir autora i jedna sjajna retrospektiva rekao je Marko Župa, voditelj komunikacija Westgate Shopping Cityja.