Prvi Karlovački

Akcija “Poštujte naše znakove”

06.09.2019

Crna kronika

Svake godine pa tako i ove Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodi akciju "Poštujte naše znakove"

Svake godine pa tako i ove Policijska uprava karlovačka tijekom mjeseca rujna provodi akciju “Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine. Naši policijski službenici od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze u blizini osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu.

Shodno navedenom, a povodom početka nove školske godine imamo potrebu podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol.

Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. Samo svi zajedno možemo osigurati da prvi dani škole naše djece prođu sigurno i sretno. Također, molimo roditelje koji svoju djecu u školu voze automobilima da to čine na propisan i siguran način.