Prvi Karlovački

Akcija Bachom protiv korone

Autor: Branko Obradović

20.03.2020

Kultura

Pokrenuta je web stranica "Noć glazbe u Karlovcu" koja će biti dostupna javnosti na sam rođendan velikog kompozitora, 21. ožujka 2020. godine

Glazbena škola Karlovac već šestu godina zaredom provodi projekt pod nazivom ,”Noć glazbe'”. Projekt je nastao u cilju edukacije publike u području klasične glazbe i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama. Noć glazbe slavi i dočekuje rođendan Johana Sebastiana Bacha, 21. ožujka svake godine. Ove godine su u projektu trebali sudjelovati gosti iz Češke i Mađarske kao i gosti iz mnogih hrvatskih gradova. Trebali su nastupiti eminentni hrvatski i karlovački glazbeni umjetnici, ali i mnogi učenici ove škole. Zbog epidemije koronavirusa i poštivanja Odluke o zabrani okupljanja, projekt je otkazan.

Ipak, nastavnici Glazbene škole Karlovac su u svojoj virtualnoj zbornici odlučili da se ,”Noć glazbe'” ipak održi. Pokrenuta je web stranica “Noć glazbe u Karlovcu” koja će biti dostupna javnosti na sam rođendan velikog kompozitora, 21. ožujka 2020. godine, a uz suglasnost Stožera  civilne zaštite Karlovačke županije, Bachova glazba će se  emitirati s balkona zgrade Glazbene škole Karlovac, u vremenu od 12 do 20 sati u petak, 20. ožujka. U novonastalim uvjetima, Bachova glazba s balkona nema za cilj privući građane i educirati publiku, već kroz medije poručiti  kako se glazbom boriti protiv nevidljivog neprijatelja. Glazba je i način kako odati duboku zahvalnost svima onima koji danonoćno brinu o našem zdravlju i našoj sigurnosti. Ovu hvalevrijednu akciju podupire Karlovačka županija.

Autor: Branko Obradović