Priopćenje SDP-a o aglomeraciji

Ovo puknuće je samo još jedna u nizu potvrda sumnje u kvalitetu izvedenih radova, ističu u SDP-u

VIŠE IZ RUBRIKE

Kvar na novoj vodovodnoj mreži?

SDP to naziva - aglomeracijom na "HDZ način"

Gradska organizacija SDP-a medijima je poslala priopćenje o projektu aglomeracije u kojem ukazuju na probleme u naselju Hrnetić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Prije nekih mjesec i pol dana konačno je završena aglomeracija u naselju Hrnetić na potezu od Područne škole Hrnetić do Vatrogasnog doma u Novakima.

U okviru aglomeracije, kao što je poznato, mijenjane su stare i dotrajale vodovodne cijevi, te postavljane nove kanalizacijske cijevi. Radovi na ovoj dionici su trajali preko godinu dana, a stanovnici naselja svakodnevno su svjedočili višekratnim ponovnim iskopavanjima na mjestima priključaka koji ili nisu bili pravilno izvedeni ili zbog postojanja nekih drugih problema.

Prije polaganja drugog sloja asfalta, nadležni iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. kao investitor i tvrtke Vodoprivreda Karlovac d.d. kao izvođač radova, jamčili su da će se provesti konačno testiranje priključaka kako bi se utvrdila njihova potpuna ispravnost i funkcionalnost.

Danas, niti dva mjeseca od završetka radova, došlo je do puknuća vodovodne cijevi tik do Područne škole Hrnetić! Iako smo i do sada izražavali sumnju u kvalitetu izvedenih radova, na što smo nadležnima ukazivali u mnogo navrata, ovo puknuće je samo još jedna potvrda u nizu.

Inače, o navedenom je događaju tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. obaviještena prije 10-ak dana. no do danas nije reagirano, a kamoli da je puknuće sanirano.

Toliko o kvaliteti izvedenih radova, postizanju smanjenja gubitaka u distribuciji vode, a najviše o komunikaciji spram građana i spremnosti u rješavanju problema od strane gradskih vlasti i gradskih tvrtki. O sanaciji kanala koji su trenutno zatrpani građevinskim materijalom čime je onemogućeno otjecanje oborinskih voda kao i nasipavanju bankina od sipine uz cestu u dogledno vrijeme građani Hrnetića mogu, izgleda, samo sanjati.''

Priopćenje potpisuje Dragica Malović, predsjednica GO SDP-a Karlovac.