Turistička zajednica područja Kupa

"Advent uz Kupu"

VIŠE IZ RUBRIKE

Za sve uzraste

„Advent uz Kupu” tradicionalno okuplja sva adventska i blagdanska događanja na ovom području.

Turistička zajednica područja Kupa u suradnji s partnerima iz Ozlja, Draganića, Žakanja, Ribnika, Kamanja i Lasinje poziva sve posjetitelje na posjetu ovih predivnih lokacija i blagdansko raspoloženje. Organizirano je više  druženja, što je i više nego dobar razlog za upoznavanje našeg područja i u ovom dijelu godine, od eno-gastro specijaliteta pa sve do bogate ruralne tradicije i kulturne baštine. Ove godine najveće druženje bit će u Ozlju i Draganiću.

Ozaljčani će moći uživati  već 15. i 16. prosinca  gdje će  pod velikim šatorom na prelijepo osvijetljenom Trgu braće Radić uz brojne OPGove uživati u nastupima D.J. i najmlađih. Uz to bit će pripremljena i bogata gastronomska ponuda za sve, a tu su još i kvizovi, koncerti, radionice, Sv. Nikola, izložba i degustacija kolača, besplatna podjela ribljih specijaliteta na badnjak i još mnogo toga.

U Općini Draganić sve je započelo 06. prosinca dolaskom Sv. Nikole u mjesto Lazina, a uz Contessu, Kud Sv. Juraj Draganić, Plesnu školu Casablanka i druge najviše se ističe bogati glazbeni program koji očekuje goste, posebno između 21.-23. prosinca kada će većina nastupiti na trgu ispred Općine.

U Lasinji 17. prosinca druženje započinje sajmom OPGova i obrtnika a uključuje još nastup Tomice Jambrošića, predstavu, izbor za najbolji božićni kolač i razna druženja.

Već tradicionalno u Žakanju se odvija advent s najboljim pogledom „Advent vidikovac” u Selima Žakanjskim koji nudi bogat glazbeni i gastro program. 16. prosinca održat će se i sajam OPGova na trgu ispred Općine Žakanje.

U Kamanju 10. prosinca u prostorijama DVD-a Kamanje dolazi Sv. Nikola, a tu je i nastup dječjeg folklora koji će obradovati sve posjetitelje.

Uz sva ova događanja vrijedi istaknuti i veliki broj lokalni adventskih druženja koje organiziraju Mjesni odbori s partnerima: Vivodina, Mrzljaki- Goljak, Zorkovac, Grdun, Levkušje, Obrež Vivodinski i dr.