Prvi Karlovački

Advent u Karlovcu započinje 1. Adventskom utrkom

31.10.2019

Karlovac

Za otvorenje Adventa očekuje se 300 trkača u crvenom koji će trčati užim centrom grada

Organizatori Adventa u Karlovcu, udruga Izvan fokusa predstavili su danas još jednu novinu ovogodišnje manifestacije. Advent, naime dobiva i sportski sadržaj najavila je Adriana Prugovečki, iz udruge Izvan fokusa.
Čast mi je predstaviti 1. Adventsku utrku, koja će biti 14. prosinca na sam dan otvaranja Adventa u Karlovcu. Riječ je o novom sportskom sadržaju koji smo odlučili partnerski napraviti s našim etabliranim partnerima koji već godinama rade Karlovački cener, popularnu utrku koja sad već ima svoje mjesto u Karlovcu i šire. Riječ je Atletskom klubu Maraton 2000.  Imat ćemo zapravo dvije utrke, glavna utrka za odrasle trkače startat će ispred kina Edison u 17 sati dok će utrka za one najmlađe imati start u 15 sati.
Robert Franjković iz AK Maraton 2000 dodao je da će se trčati tri kilometra, dva puta po kilometar i pol u najužem centru grada.
Ovdje ispred Edisona je start, nastavlja se dalje šetnicom, u Radićevu ulicu, kroz Zvijezdu i vraća se ponovo na šetnicu i završava ovdje. Broj trkača je ograničen na 300 za ovu prvu utrku, kotizacija je 70 kuna. U cijenu kotizacije uključena je božićna kapica i majica utrke, kuhano vino nakon utrke i okrjepa. Dječje utrke su predviđene za uzrast vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole. Svi koji se osjećaju spremnima iznad 10 godina na dalje pozvani su da sudjeluju u glavnoj adventskoj utrci, ako žele i mlađi to mogu uz pratnju roditelja, kazao je Franjković.
Prijave za utrku su otvorene danas su 13 sati na stranici www.utrka.com.
Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca najavila je još jedan sportsko-rekreativni dodatak otvorenju Adventa, a to su 20 posto niže cijene ulaznica za klizalište. Predstavila je i novi aplikaciju Turističke zajednice.
Danas u Europi trči više od 50 milijuna ljudi i oni konstantno traže nove destinacije koje bi isprobali . Ovo je prilika da predstavim jedan novi inovativan turistički proizvod koji smo razvili s partnerima, a radi se o SightRun aplikaciji za područje Karlovca. To je jedna audio trkačka tura koja omogućuje posjetiteljima aktivno razgledavanje grada. Gosti se neće izgubiti ako trče tom turom, a uz trčanje upoznat će se s kulturnim i ostalim vrednotama našeg grada. Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku. Postoji posebna web stranica SightRun Karlovac pa pozivam naše građane koji trče da isprobaju istrčati putem te aplikacije, rekla je Burić. (kb)

Foto: Igor Čepurkovski