Cijeli prosinac je udruga Naš Turanj pripremala i uređivala da njihov Advent na Turnju zasja u punom sjaju.

Advent na Turnju: druga godina turanjske božićne čarolije

VIŠE IZ RUBRIKE

  -Djeca, a i odrasli svakodnevno dolaze, šeću, slikaju se... a to nam je bio i cilj, kazala nam je predsjednica Udruge Nataša Lemić i dodala - srce nam je puno kad vidimo da svi uživaju.

  Advent koji su ove godine odlučili obilježiti na Turnju otvara svoja vrata u subotu 18.12.2021. u 17:00 sati, a u 18:00 počinje program: izviđači donose Betlehemsko svjetlo, najavljen je i nastup zbora i tamburaša OŠ Turanj, bit će tu i mali recitatori OŠ Turanj, paljenje četvrte adventske svijeće i nastup KUD-a Turanj. Uz program se očekuje veselo zajedničko druženje, a od prigodne gastro ponude bit će tu kuhanog vina, čaja, fritula, krafni i kolača.

  -Četvrtu godinu organiziramo turanjski Advent, a drugu godinu uz službeno otvaranje s proslavom i paljenjem svijeća.  Ne bismo mogli bez pomoći Grada i Odjela za društvene djelatnosti, u sredstvima za uređenje i dekoraciju, a s druge strane bez složnih ruku dječice iz OŠ Turanj i Dječjeg vrtića Četiri rijeke Turanj – to sve ne bi bilo toliko čarobno. Ovom prilikom posebno bih se htjela zahvaliti KUD-u Turanj i svim sponzorima. I obećajemo da nećemo stati s Adventom, namjeravamo biti iz godine u godinu sve sadržajniji i veći.

  Udruga Naš Turanj broji pedesetak članova, a kroz godinu organiziraju i mnogobrojne druge aktivnosti poput maškara, Ljeta na Turnju itd.

  Lemić je na kraju pozvala sve ljude dobre volje da im se pridruže u subotu na njihovom turanjskom adventu kod crkve Bl. Alojzija Stepinca, kojeg su uz donacije i pomoć mnogih partnera, ipak najvećim dijelom svojim vlastitim snagama uspjeli ovako lijepo organizirati i urediti.

  Foto: Zoran Gagula i Nataša Lemić