Prvi Karlovački

“Advent na Mrežnici” počinje 20. prosinca, a besplatno klizanje u subotu 30. studenog

Autor: Renata Benković

28.11.2019

Politika

Radno vrijeme klizališta za vrijeme praznika je od 10 do 12 sati, poslijepodne od 15 do 22 sata, dok je za vrijeme trajanja nastave, otvoreno za posjetitelje samo u popodnevnim satima.

Bogat zabavni i glazbeni program uz sve ono najbolje što lokalna zabavna i glazbena scena nudi uz neizostavno klizalište u Amfiteatru, posjetitelje očekuje u Dugoj Resi, na manifestaciji „Advent na Mrežnici“.

Organiziraju ga Grad Duga Resa, Turistička zajednica područja Četiri rijeke, Pučko otvoreno učilište, Udruga za mlade Agora i gradske tvrtke. Iako blagdanska događanja počinju 20.prosinca, klizalište uz paljenje prve adventske svijeće počinje u subotu, 30.studenog. Gradonačelnik Tomislav Boljar na današnjem predstavljanju programa posebno je istaknuo novinu koja je zaživjela u suradnji sa Sportskom zajednicom, a radi se o školi klizanja za sve učenike dugoreških škola.

Nakon obilaska škola i iskazanog interesa, odlučili smo za svu školsku djecu organizirati besplatnu školu klizanja, koji će se umjesto tjelesnog odgoja uz učitelja klizanja u prijepodnevnim satima učiti klizati, a poslijepodne i tijekom zimskih praznika imati mogućnost utvrđivati naučene tehnike. Bez obzira što je ovogodišnje klizalište veće od prošlogodišnjeg, ono je i dalje besplatno za sve posjetitelje, kao i najam klizaljki. Klizalište otvaramo u subotu, 30. studenog, i ono će biti otvoreno do 7.siječnja 2020., nakon što upalimo prvu adventsku svijeću. Radno vrijeme klizališta za vrijeme praznika je od 10 do 12 sati, poslijepodne od 15 do 22 sata, dok je za vrijeme trajanja nastave, otvoreno za posjetitelje samo u popodnevnim satima. Svi ste pozvani u Dugu Resu na četrdesetak dana besplatnog klizanja, dobre zabave i odlične gastronomske ponude, poručio je gradonačelnik.

Ove godine odlučili smo se za domaće glazbene snage, kaže direktor Turističke zajednice područja Četiri rijeke, Ivan Puškarić, najavljujući adventski program „Adventa na Mrežnici“ koji počinje 20.,a završava 29. prosinca.

-Svaki dan izuzev Badnjaka i Božića u Amfiteatru održavat će se glazbeni koncerti uz domaće glazbene sastave, The Gigsons, Skitnice, Bob Milana, Stringse, Kocku šećera, TS Boeme, zatim će nastupiti pjevački zbora Vile, te KUD Frankopan iz Bosiljeva, a kaj svake večeri bit će začinjen disco večeri na ledu. Uz sve to, za djecu i odrasle pripremljene su brojne kreativne radionice, tri dana u tjednu, ponedjeljak, srijedu i petak od 16 do 17 sati, kao i škola klizanja, isto tako besplatna, za odrasle utorkom i četvrtkom od 21 sat. Posjetiteljima će se predstaviti i OPG-a s bogatom ponudom domaćih proizvoda od 17 do 19 sati.

Svi koncerti počinju u 19 i traju do 21 sat, nakon čega kreće glazba sa razglasa. I ove godine organiziramo sve popularniji Božićni rafting, odnosno rafting Djeda mrazova po Mrežnici koji završava ispred Amfiteatra, gdje će za sudionike raftinga i posjetitelje biti spremljeno nekoliko stotina besplatnih porcija lovačkog gulaša, graha sa kobasicama i fiš paprikaša. Osim adventa bit će organiziran i doček Nove godine. Silvestarsko prijepodne rezervirano je za djecu, a večernji program počinje u 22 sata uz glazbeni sastav The Rivers, u ponoć počinje veliki vatromet i puštanje lampiona i sve ono što doček Nove godine čini posebnim baš kod nas, zaključuje Puškarić.

Jedan od partnera manifestacije „Advent na Mrežnici“ je i Pučko otvoreno učilište, koje je svoj redovni program prilagodilo predblagdanskom i blagdanskom vremenu, kaže Martina Tomić.

Pored prigodnih koncerata, kazališnih predstava, stand up komedija, kino projekcija i plesnih radionica, za djecu smo organizirali kreativne radionice i animacije, koje će se održavati u prostorijama TZ Grda od 17 do 19 sati, s tim da sve ono što djeca na radionicama izrade, kao suvenir mogu sa sobom ponijeti. (rb)

Foto:i.č.