Prvi Karlovački

Adrenalin, akcija, avantura – turistička ponuda koja se ne odbija, sve to, ali i više nudi Croatia open land!

Autor: Renata Benković

11.08.2019

Karlovac

Karlovačka županija u turističkom smislu još je uvijek „nebrušeni dijamant“

Za turiste koji kroz našu županiju putuju prema južnim destinacijama, a koji se žele nekoliko dana zadržati na kontinentu i uživati u samo za njih i prema njihovim željama  „složenoj“ turističkoj ponudi, sigurna i za sada jedina agencija koja im to nudi je nažalost Karlovčanima manje poznata, turistička agencija Croatia Open Land tours DMC sa sjedištem na Kamenskom.

Hrvatska je idealno odredište za sve one koji od turizma očekuju nešto više, koji žele biti aktivni, koji žele pored plave upoznati i zelenu Hrvatsku, lijep kontinentalni krajobraz, očuvanu prirodu, rijeke i jezera, bogatstvo flore i faune, brojne stare gradove, bogatstvo običaja, gastro i eno ponudu kroz adrenalinske sadržaje, nama su najdraži gosti, kaže Krešo Rogoz, vlasnik agencije.

Aktivan odmor je ono što privlači sve veći broj ljudi tijekom cijele godine i koje oni žele zadržati što duže na njihovoj destinaciji tako da, kako napominje, sa dosadašnja u prosjeku tri dana, ostaju najmanje sedam, za što potencijala imaju.

Naša agencija Croatia Open Land tours DMC sada već sa šestogodišnjim iskustvom na karlovačko područje, ali i šire dovodi goste željne avanture, najčešće Nizozemce i Skandinavce za koje organiziramo rafting, trekking, green & gastro ture, ronjenje, 4×4 safari ture i  overland vođene ture vlastitim terenskim vozilima, te vještine boravka i snalaženja u prirodi. Najviše adrenalina nudi rafting na Mrežnici, Kupi, Korani, a najluđi off road po šuma ili strmim planinskim putevima rezerviran je za najhrabrije. Ni u zimskom razdoblju, za razliku od drugih, mi ne odmaramo, blizina planinske i brdovite Hrvatske prilika je uzbudljiv snowboarding i turno  skijanje, ističe.

Dodaje kako ih gosti uglavnom nalaze preko interneta, odnosno pretražuju izlete na njihovoj web stanici, na kojoj se nalaze i drugi dionici s kojima su povezani, OPG-a, hoteli, hosteli, kampovi.

Tek sada vidimo da je naša ideja, koja se rodila prije sedam godina, zaživjela i razvija se onako kako smo planirali. Naime, namjera nam je od početka bila povezati sve one koji se bave bilo kakvom turističkom djelatnošću i pružanjem usluga da ih udruženi ponudimo velikom europskom i svjetskom turističkom tržištu.

Stoga koristim stoga ovu priliku i pozivam sve zainteresirane, sve djelatnike iz turističkog sektora, privatne iznajmljivače, proizvođače, predstavnike županijske i gradske uprave, da se odazovu pozivu na jedan veliki Team building, kojeg namjeravam organizirati, da se svi bolje upoznamo, da se počnemo družiti i da, što je najvažnije zajednički počnemo raditi na podizanju kvalitete destinacije, jer ona je još uvijek „nebrušeni dijamant“. Pa onda neka zdrava hrana, netaknuta priroda, aktivne adrenalinske i sportske zone na svakom koraku, Karlovačku županiju učine najpoželjnijim zdravim odmorištem u Europi, poručio je vlasnik agencije Croatia Open Land tours DMC, Krešo Rogoz.

Inače, povod za razgovor s Krešom Rogozom bilo je dobivanje bespovratnih sredstava za turističke projekte, kojima bi se konkurentnost i ponuda treba podići na višu razinu, a koje je nedavno dodjelila Karlovačka županija 15-torici korisnika, među kojima je bio i Rogoz.

Ukupno je dodijeljeno 400 tisuća kuna, od kojih je agencija Croatia Open Land tours DMC dobila 21 tisuću, što će iskoristiti za kupnju čamaca za rafting, odnosno safari rafting kroz Karlovac kao i na svim našim rijekama. (rb)

Foto: FB Croatia open land

Autor: Renata Benković