Zbog pripremnih radnji asfaltiranja i samog asfaltiranja dio DC6 zatvara se za sav promet

Zbog asfaltiranja za sav promet zatvara se dio državne ceste D6

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zbog završnih radova na projektu rekonstrukcije, državna cesta D6 na dionici Stative – Borlin djelomično se zatvara, izvijestili su iz Hrvatskih cesta.

    Zbog pripremnih radnji za asfaltiranje kao i samog izvođenja radova asfaltiranja dio DC6 zatvara se za sav promet, i to od križanja sa Ul. Gornja Jelsa do početka Ul. Borlin, pet radna dana u razdoblju od sutra, 1.prosinca do srijede 8. prosinca.

    U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, asfaltiranje se odgađa za sljedeći povoljni dan.

    Prometovanje osobnih vozila i motornih vozila do 3,5 t  dozvoljene nosivosti bit će sljedećim pravcima:

    -  iz smjera GP Jurovski Brod u smjeru centra Karlovca vozi se od raskrižja Ulice Borlin i Ožujske ulice, Ožujskom ulicom u Ulicu Velika Jelsa, Ulica Budin, Žumberačka ulica i dalje prema D6 ili D228;

    - a promet iz smjera Karlovca u smjeru GP Jurovski Brod odvijat će se  D6 do raskrižja sa Žumberačkom ulicom, Žumberačkom ulicom u Ulicu Janka Matka, Ulicom Gornja Jelsa, Ulicom Tucibati, Ulicom Mala Jelsa na državnu cestu D6 i dalje u smjeru kretanja.

    Prometovanje teretnih vozila iznad 3,5t dozvoljene nosivosti u tranzitu:

    - vozila koja dolaze autocestom A1 iz smjera Bosiljeva ili  DC6 iz smjera GP Jurovski Brod, a inače tranzitiraju državnom cestom D6, preusmjeravaju se na  izlaz Karlovac autoceste A1;

    - vozila koja dolaze autocestom A1 iz smjera Zagreba, državnom cestom D1 iz smjera Zagreba, državnom cestom D1 iz smjera Splita, ili državnom cestom D3 iz smjera Rijeke, a tranzitiraju državnom cestom D6, preusmjeravaju se na izlaz Novigrad autoceste A1.

    Zbog pripremnih radnji i asfaltiranja drugog dijela DC6, zatvara se za sav promet, od raskrižja Ljubljanske ulice i Žumberačke ulice do ulaza u pivovaru, četiri  radna dana u razdoblju od 6.  do 15.prosinca. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, asfaltiranje se odgađa za sljedeći povoljni dan.

    Obilazni pravac za vozila ukupne mase do 3,5 t dozvoljene nosivosti prometovat je:

    -D6 - kružno raskrižje Marmontove aleje i Primorske ulice i Ul. Alfreda Krupe - Splitska ulica – Ul. Hrnetić – Ul. Novaki – Ul. Novi Novaki - D228 - Donje Pokupje - Brodarci - Donja Jelsa - Ulica Janka Matka - Ulica Gornja Jelsa - D6, u oba smjera.

    A prometovanje motornih vozila iznad 3,5 t dozvoljene nosivosti i u tranzitu bit će sljedeće:

    - vozila koja dolaze autocestom A1 iz smjera Bosiljeva ili državnom cestom D6 iz smjera Slovenije, a inače tranzitiraju državnom cestom D6, preusmjeravaju se na autocestu A1 izlaz Karlovac;

    - vozila koja dolaze autocestom A1 iz smjera Zagreba, državnom cestom D1 iz smjera Zagreba, državnom cestom D1 iz smjera Splita ili državnom cestom D3 iz smjera Rijeke, a inače tranzitiraju državnom cestom D6, preusmjeravaju se na autocestu D1 i izlaz Novigrad.