Asfaltiranje ceste Bukovlje – gdje je zapelo?, pita se Dimitrije Birač, gradski vijećnik

VIŠE IZ RUBRIKE

    Danas je na adresu naše redakcije stiglo pitanje -reagiranje vijećnika karlovačkog Gradskog vijeća Dimitrija Birača, kojeg prenosimo u cijelosti:

    -Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća jedno od mojih pitanja upućenih gradonačelniku Mandiću i pročelnici Hranilović -Trubić bilo je: zašto je smanjen prvotno planirani (i na prvom rebalansu 2021. neizmijenjeni) trošak asfaltiranja prometnice Bukovlje sa 640.000kn na 530.000kn (Program gradnje komunalne infrastrukture Grada Karlovac za 2021, točka 5.31.)? Dakle, smanjenje od 110.000kn.

    Odgovoreno mi je, uz malo okolišanja, „znači, to je rebalans…“ i da su „proveli nabavu objedinjeno“  (izvor: https://youtu.be/_uyJkpZ1GIg?t=4513), pa je zato iznos niži.

      Suprotno tome, podijelio bih dodatne informacije s medijima, zajedno s nekoliko pitanja Gradu.

    -Ta prometnica je označena kao k.č. br. 1397/1, katastarska općina Gornje Stative (Grad Karlovac), a povezuje naselje Skupica u Općini Netretić i naselje Gornje Stative, Grad Karlovac.

    Njome se koristi stanovništvo navedenih naselja, ali i svi oni koji gravitiraju ovom graničnom području Grada Karlovca i Općine Netretić.

    Navedena cesta je dobila na važnosti i za stanovnike Mjesnog odbora Zagrad - Kalvarija - Vučjak dok traje sanacija klizišta kod crkve Sv. Ane u ulici Kalvarija, jer je ona najbliži alternativni pravac do Gornjih Stativa gdje dosta stanovnika ovog mjesnog odbora posjeduje obiteljske nekretnine.

    Ceste kroz naselje Skupica i naselje Gornje Stative na koju se spaja ova nerazvrstana cesta su asfaltirane u ranijem periodu tako da je taj sporni dio u dužini od oko 1200 metara do sada ostao neasfaltiran.

    Nekoliko dana prije GV-a izvršeno je asfaltiranje ove ceste, ali u dužini 870 metara.

    Tu dužinu su upisali izvoditelji radova na zemljanoj obali na kraju novoasfaltiranog dijela (prilog fotografije).

    Iz neshvatljivih razloga ostao je neasfaltirani dio od cca 300 metara do spajanja s asfaltiranom cestom na kraju ulice Skupica, Općina Netretić. Kako to izgleda može se vidjeti na dvije fotografije u prilogu.

    Ako je Grad Karlovac planirao asfaltiranje te nerazvrstane ceste, zašto to nije odrađeno u cijelosti nego se ostavilo 300 metara neasfaltiranim?

    I zašto je uopće u programu navedeno da će se asfaltirati 600 m, da bi na kraju to bilo 870m, a zapravo treba asfaltirati tih 1200m?, pitanjem zaključuje Birač.