Privremena regulacija prometa na D6 na dionici Stative-Borlin, produžuje za 30 dana, tj. do 30. studenog ove godine

Produžuje se privremena regulacija prometa na D6, na dionici GP Jurovski Brod-Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

    Iz Hrvatskih cesta izvijestili su danas, kako se nastavlja privremena regulacija prometa na D6 na dionici Stative-Borlin i koja se produžuje za 30 dana, tj. do 30. studenog ove godine.

    Ista je produžena isključivo zbog nepredviđenih radova koji se odnose na izvedbu zida od profila P33 do profila P36, zbog loše statike postojećeg zida izvodi se novi zid kao obložni, kao i na potrebu za izmještanjem vodovoda na propustu 1, budući da su se tijekom izvedbe radova pojavile instalacije na mjestu na kojem projektom nisu bile označene.

    Svi ovi radovi nisu bili dio projektne dokumentacije, a njihovo izvođenje bitno je za završetak projekt.

    Slijedom navedenog, na dijelu državne ceste D6 na dionici GP Jurovski Brod – Karlovac, u zoni radova u Ulici Borlin od raskrižja s ulicom Ožujska do raskrižja sa ulicom Gornja Jelsa, tijekom cijelog razdoblja produženja važit će trenutno uspostavljena privremena regulacija prometa.

    -Za promet osobnih vozila i motornih vozila do 3,5t dozvoljene nosivosti - promet navedenih vozila u smjeru centra će se odvijati od raskrižja Ulice Borlin i Ožujske ulice, Ožujskom u Ulicu Velika Jelsa zatim na prvom raskrižju s istoimenom ulicom desno u Ulicu Velika Jelsa, lijevo u Ulicu Gornja Jelsa zatim desno preko nadvožnjaka iznad autoceste A1 povratno na D6 i dalje u smjeru prema Ljubljanskoj.

    -Promet navedenih vozila u smjeru GP Jurovski Brod će se odvijati D6 do raskrižja sa Ulicom Gornja Jelsa, zatim preko nadvožnjaka iznad autoceste A1 desno u Ulicu Gornja Jelsa i dalje prema ulici Tucibati, te Ulicom Mala Jelsa povratno na državnu cestu D6 i dalje u smjeru kretanja prema Gornjim Stativama ili Novigradu.

    -Promet motornih vozila iznad 3,5t dozvoljene nosivosti preusmjeravaju se na dionicu autoceste A1 od čvora Novigrad do čvora Karlovac – u oba smjera.

    -U slučaju zatvaranja dionice autoceste Karlovac – Novigrad u oba smjera, tijekom radova na D6, obilazni pravac je čvor Bosiljevo I - D204 - D3 - Karlovac - D1 - čvor Karlovac.

    -Autobusni i lokalni promet odvijati će se uz znakove privremene regulacije prometa prema Rješenju Grada Karlovca, izvijestili su iz Hrvatskih cesta.