Osim bogatog sportsko-zabavnog sadržaja na utrci će se skupljati sredstva za djevojčicu Klaru kojoj su potrebna financijska sredstva za liječenje izvan Hrvatske

Prva trail utrka na Petrovoj gori, za netrkače organiziran obilazak znamenitosti Petrove gore

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ove subote, posljednji dan prema ljetnom računanju vremena, održat će se prva trail utrka na Petrovoj gori.

    Interes ljubitelja prirode i rekreativaca je velik te se očekuje preko 150 natjecatelja te još sigurno toliko ljudi u pratnji koji će doći bodriti svoje prijatelje, članove obitelji i poznanike.

    Start prve utrke na 16,5 kilometara je u 12 sati, a druge od 10,5 kilometara u 13 sati. Nakon utrke je predviđen glazbeni program za sve sudionike odnosno zaljubljenike u sport i prirodu.

    Prijaviti se može putem stranice  utrka.com, a za sve sudionike sa startnim paketom osigurani su ručak i piće nakon utrke, dry-fit sportska majica dugih rukava, proteinske pločice te bogata okrijepa za vrijeme utrke koja uključuje zdrave proizvode lokalnih OPG-a.

    Prije i nakon utrke sve prisutne će zabavljati glazbeni dvojac koji će se pobrinuti za dobru atmosferu dok je za sve one koji neće trčati ovaj puta osiguran vođeni obilazak znamenitosti na Petrovoj gori.

    Besplatni prijevoz vozit će sve zainteresirane do spomen obilježja posljednjem hrvatskom kralju Petru Svačiću kao i do mjesta gdje se nalazila Centralna partizanska bolnica te do samog spomenika na Petrovoj gori pored kojeg će trčati sudionici utrke.

    Osim bogatog sportsko-zabavnog sadržaja na utrci će se skupljati sredstva za djevojčicu Klaru koja korijene vuče iz okolice Karlovca, a uslijed teške bolesti su joj potrebna izdašna financijska sredstva za liječenje izvan Hrvatske.

    Iz Turističke zajednice Karlovačke županije pozivaju sve zaljubljenike u sport i prirodu da spoje ugodno s korisnim i iskoriste prekrasan dan koji je najavljen  te dođu na prvu Petrova Gora Stars Trail utrku koja će se održati kod lovačkog doma Muljava u subotu 30. listopada 2021. od 11 sati.

    Organizator ove manifestacije je sportska udruga Footloose uz podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije i Turističke zajednice Vojnić te Hrvatskih šuma.

    Izvor: Regionalna turistička zajednica KAŽUP

    Foto: Ivica Pezić