Od 13 do 13.30 topla i hladna jela koja su učenici, pod stručnim vodstvom svojih mentora sami pripremili od namirnica karakterističnih za ovo doba godine bit će izložbenog karaktera, a nakon 13.30 sve što je izloženo moći će se i degustirati

Međunarodni je dan kuhara - u TUŠ-u prezentacija i degustacija jesenskih delicija

VIŠE IZ RUBRIKE

    Danas se slavi Međunarodni dan kuhara. Na taj dan, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza, odnosno kuhari širom svijeta slave i promiču svoju struku, odaju priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu, ali i pomažu mlađim kolegama, odnosno uče ih, baš kao što to rade nastavnici u Trgovačko-ugostiteljskoj školi.

    Ove godine škola se je prvi put uključila u obilježavanje ovog datuma tako što će na terasi praktikuma "Pod starimi krovovi" pripremiti izložbeni stol.

    Planirano vrijeme trajanja cjelokupnog događaja je sat vremena i to od 13 do 14 sati, s tim da će od 13 do 13.30 stol i izlošci na njemu, topla i hladna jela koja su učenici, pod stručnim vodstvom svojih mentora sami pripremili od namirnica karakterističnih za ovo doba godine biti izložbenog karaktera, nakon 13.30 sve što je izloženo moći će se i degustirati.

    Uz jela učenici će pripremiti i dekorirati dvorište Škole također na temu jeseni.

    Foto: FB TUŠ