"Karlovac 1919" - "Slaven Belupo" 0:2

Prvoligaš iz Koprivnice izbacio nogometaše "Karlovca 1919" iz SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nogometaši "Karlovca 1919“ odigrali su danas na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek" utakmicu prvog kola Hrvatskog nogometnog kupa protiv prvoligaške momčadi "Slaven Belupa" iz Koprivnice. Prvoligaš je pobijedio s 2:0. Karlovačka momčad pružila je jak otpor gostima iz Koprivnice, ali je ipak prevagnula razlika u kvaliteti.

    Prvu pravu priliku imala je domaća momčad u osmoj minuti, Marko Čolić odlično je pucao s lijeve strane, ali je vratar Ivan Čović bio na mjestu. Nedim Hadžić odlično je pucao nisko u lijevi kut u 17. minuti, ali je Luka Bogović bio siguran. Matko Zirdum imao je odličnu priliku u 23. minuti, ali bez realizacije.

    Imali su gosti u prvom poluvremena inicijativu i premoć i to su pretvorili u vodstvo u 38. minuti, strijelac je bio Zapata.

    Tako se na odmor otišlo s vodstvom momčadi iz Koprivnice 1:0. U drugom dijelu susreta slična situacija kao u prvom, gosti imaju inicijativu, ali bez boljih prigoda za pogodak.

    Karlovčani su imali dobru priliku u 64. minuti, dobra akcija po lijevoj strani Sušilovića, koji je uputio loptu u sredinu, ali je Cahani nije uspio poslati u mrežu. U 71. minuti u kaznenom prostoru domaće momčadi srušen je Glavčić, a sudac Ivan Vučković pokazao je na bijelu točku. Kazneni udarac realizirao je u 72. minuti Ivan Krstanović. U 89. minuti kod ispucavanja lopte gostujući vratar Čović pogodio je Cahanija, ali je lopta otišla pored gola.

    Na kraju zaslužena i sigurna pobjeda gostiju iz Koprivnice, koji ušli među šesnaest najboljih momčadi u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu.

    Nogometaši "Karlovca 1919" nastupili su u sljedećem sastavu: Bogović, Vratarić, Đopar, Bagarić (od 62. Sušilović), Pamić, Mamić (od 62. Cahani), Čolić (od 46. Čakarić), Prpić, Olmo (od 77. Bibić), Oršolić i Mićunović (od 46. Pribanić). Za "Slaven Belupo" nastupili su Čović, Zirdum, van Bruggen, Goda (od 54. Grgić), Mlinarić, Hadžić (od 63. Bogojević), Glavčić, Paracki (od 46. Caimacov), Brković (od 54. Krstanović), Zapata (od 74. Laušić) i Bosec. Utakmicu je pratilo oko petsto gledatelja.