Sezona kupanja na Foginovom kupalištu službeno završila

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sezona kupanja na gradskom kupalištu Foginovo službeno je završila. I ovoga ljeta brojni građani i turisti pronašli su spas od ljetnih vrućina na karlovačkom kupalištu.

    -Netom završena sezona bila je rekordna za kupalište gdje se tijekom ljetnih mjeseci okupilo nešto više od 32 tisuće ljudi što je uvjerljivo najveći broj kupača na kupalištu u posljednjih 10 godina. Tijekom ljeta, brojni kupači mogli su uživati u velikom broju aktivnosti, a samo od nekih su Karlovačko korner za europsko prvenstvo u nogometu, razni turniri, vaterpolo, odbojka na pijesku, rukomet na pijesku, dvije eko akcije te tri nova vodena elementa, ističu iz Klub spasilaca na vodama Karlovac.

    Klub spasioca na vodama Karlovac osigurao je tijekom ljeta sedam spasioca koji su uspješno odradili još jednu sezonu i brižnim okom pazili na kupače. Na kupalištu je ovogodišnje ljetne sezone zabilježeno 20-tak intervencija od čega šest ozbiljnijih.

    -Sve intervencije su uspješno odrađene za što su osim spasioca zaslužne i javne službe grada Karlovca ali i sami kupači, te im se ovom prilikom želimo zahvaliti na suradnji. Osim spasioca, na sigurnost na plaži pazilo je i devet članova junior lifeguard programa. Program je to započet od strane kluba prije četiri godine, kojim se pokušava privući mlade ljude te im približiti spasilački posao tijekom ljeta. Tijekom programa polaznici dobivaju vrijedno iskustvo i znanja koje im kasnije mogu biti od velike koristi na spasilačkom tečaju, ali i u životu. Završetkom sezone klub spasioca na vodama ne završava svoj rad već odmah kreće u pripremu nove sezone. Početkom idućeg tjedna klub će održati tečaj za nove spasioce kojim će osigurati nove spasioce za iduću sezonu, nadalje napominju u svom priopćenju za javnost.