HDZ-ov kandidat za načelnika općine Žakanje je Stjepan Plesac

Plesac: Želim mladim obiteljima stvoriti uvjete za ostanak u rodnom kraju

VIŠE IZ RUBRIKE

    Hrvatska demokratska zajednica organizirala je danas u Žakanju predstavljanje svog kandidata Stjepana Plesca za načelnika općine Žakanje na predstojećim lokalnim izborima. Stjepan Plesac, po zanimanju magistar inženjer elektrotehnike s više od 30 godina radnog iskustva u privatnim poduzećima u Sloveniji i Hrvatskoj, u zadnja tri mandata bio je i općinski vijećnik u Žakanju. Stjepan Plesac istaknuo je da mu je želja da svojim iskustvom pomogne razvoju općine.

    -Poticaj za kandidaturu je želja da svojim iskustvom pomognem u razvoju općine, posebno gospodarstva i infrastrukture, da se našim mladim obiteljima stvore uvjeti za ostanak u rodnom kraju, bez potrebe za odlaskom u velike gradove. Iz programa za ove izbore želim posebno naglasiti nastavak razvoja ulaganja u poduzetničke zone u Žakanju i Bubnjarcima. Inzistirat ću na jačanju energetske infrastrukture, educiranju poljoprivrednih proizvođača o mogućnostima plasmana vlastitih proizvoda na tržište, prezentiranju aktualnih natječaja o potporama lokalnim poljoprivrednicima te administrativnoj podršci u izradi projekata. Radit ću na poticanju izgradnje i pružanju usluga privatnog smještaja i prehrane te pružanju turističkih usluga. Cilj mi je izgradnja etno kuće u središtu Žakanja u kojoj bi gostima bile dostupne sve turističke informacije. Zalagat ću se za rekonstrukciju državne ceste D6 i uz nju pripadajućeg nogostupa, kao i izgradnju kanalizacijske mreže te odvodnje koja će se protezati uz D6. Moj zadatak bit će i osiguranje upisa za svu djecu u dječji vrtić i jaslice te pohađanje osnovne škole u jednoj smjeni, radit ću na povećanju broja stipendija za učenike i studente, na izgradnji i opremanju dječjeg igrališta i na izgradnji doma za starije i nemoćne osobe, kazao je Stjepan Plesac.

    Na današnjem predstavljanju u Žakanju potporu Stjepanu Plescu pružile su županica i kandidatkinja za županicu Martina Furdek-Hajdin te zamjenica župana i kandidatkinja za zamjenicu župana Vesna Hajsan-Dolinar, koja je i predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Žakanje. Hajsan-Dolinar koja živi u Žakanju kazala je da je Plesac pravo rješenje za načelnika.

    -Općinska organizacija HDZ-a Žakanje predstavila je Stjepana Plesca kao kandidata za načelnika općine Žakanje. Plesac ima dugogodišnje gospodarsko iskustvo stečeno u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji, ujedno bio je tri godine općinski vijećnik, koji jako dobro poznaje potrebe naših sumještana, onih najmlađih predškolaca, osnovnoškolaca, ali i mladih ljudi, budući da ima dva visokoobrazovana sina, a posebice potrebe umirovljenika. Sve što je u Žakanju odrađeno od osnivanja općine s 22 sela na 45 kvadratnih kilometara, odradila je Hrvatska demokratska zajednica. Prije svega to je općina koja je doživjela od 1993. godine do 2017. godine iznimno visoki infrastrukturni i gospodarski rast. Želimo uz Stjepana Plesca nastaviti gdje smo 2017. godine stali, kako bi općina Žakanje bila mjesto ugodnog života. Treba reći da je Stjepan Plesac direktor dvije najveće tvrtke na području Žakanja Maksim Trade i Bio Peleti Energije s 30 djelatnika, koji su pretežno s područja Žakanja, rekla je Vesna Hajsan-Dolinar.

    Podršku je dala i županica i kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin, koja je istaknula da je Žakanje u posljednje četiri godine stalo u razvoju.

    -Standard i uvjeti života u općini Žakanje su takvi da zaista mogu motivirati i omogućiti mladim ljudima i mladim obiteljima ostanak u svom rodnom mjestu s lako dostupnim i dobro plaćenim poslom, s dječjim vrtićem koji se 2017. godine morao dograditi zbog povećanja broja djece i s lijepo uređenom i opremljenom školom. Ovo što danas vidimo u Žakanju plod je vrijednih i marljivih ljudi. Nažalost, u posljednje četiri godine spominje se zastoj u razvoju. Karlovačka županija pružila je ruku suradnje općinskim čelnicima, međutim suradnja i odgovor su izostali. Zbog toga je došlo vrijeme za promjene, zbog toga je došlo vrijeme za povratak na onu opciju, koja želi i zna kako voditi jednu općinu, koja je toliko iznad prosjeka Karlovačke županije. Zbog toga je došlo vrijeme za novog načelnika, u kandidatu Stjepanu Plescu vidim i osobno izuzetno vrijednog poduzetnog čovjeka, koji njeguje obiteljske i temeljne vrijednosti, istaknula Martina Furdek Hajdin.