Ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković predstavio je projekte te mogućnosti uključivanja inovatora u rad s učenicima na području inovacija

Predstavljen projekt Regionalnih centara kompetentnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

    Članovima Udruge inovatora Karlovačke županije na drugom od ukupno pet planiranih sastanaka predstavljeni su projekti Regionalnih centara kompetentnosti u podsektorima elektrotehnike i računalstva i strojarstva.

    Predstavljanje je održano u prostorijama HGK- Županijske komore Karlovac uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

    Ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković predstavio je projekte te mogućnosti uključivanja inovatora u rad s učenicima na području inovacija.

    Na taj način će se motivirati i poticati učenike na kreativnost i razmišljanje izvan okvira dok će poduzetnici i inovatori steći mogućnost kontinuiranog ulaganja u buduće kadrove.

    Događaj je održan uz veliki interes inovatora koji su se odazvali pozivu te iz prve ruke dobili relevantne informacije o važnosti i ciljevima Regionalnih centara kompetentnosti te nadolazećim projektnim aktivnostima.

    Sastanku je prisustvovala i zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar koja je posebno zahvalila HGK na doprinosu u sklapanju 88 sporazuma o suradnji u sklopu navedenih projekata.

    Organizacija promocije RC kompetentnosti sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

    Inače, HGK partnerska je institucija na projektima  „KaRijERA i JA“ UP.03.3.1.04.0007. ukupnog iznosa 31.792.709,24 kuna i „STRuKA i TI“ UP.03.3.1.04.008.  ukupnog iznosa 27.623.493,09 kuna.

    U oba projekta financirano je 100 posto iznosa iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekata je Tehnička škola Karlovac.