Macerat slatkog pelina u hladno prešanom ulju crnog kima predstavlja sinergiju dvije biljke koje su jaki imunomodulatori pa se koriste u borbi protiv najtežih bolesti

Znanstvenici potvrdili - slatki pelin zaustavlja širenje koronavirusa, a hrvatska tvrtka već ga godinama ima u ponudi

VIŠE IZ RUBRIKE

    Američki znanstvenici proveli su istraživanje u kojem se pokazalo da ekstrakti aromatičnog slatkog pelina, Artemisia annua koče razmnožavanje virusa SARS-CoV-2, uzročnika bolesti COVID-19. (News Medical)

    Slatki pelin potiskuje viruse, među njima i SARS-CoV-2 i još jedan njegov spoj CTSL, protein koji je ključan za ulazak virusa SARS-CoV-2 u stanicu. CTSL je već identificiran kao potencijalna meta koju bi trebali ciljati lijekovi u tretmanima Covida-19. Njezin aktivni sastojak artemisinin, otkriven 1970-ih godina, danas je uobičajeni sastojak lijekova protiv malarije, bolesti koju prenose komarci, ali uzrokuje parazit.

    Prošla, 2020. godina pokazala je nove izazove za svijet i ljude, ali je i pokazala da jedino biljke pružaju čovjeku jaki obrambeni mehanizam protiv oboljenja. Naveliko se govorilo, a ovih dana opet potvrdilo djelovanje slatkog pelina na koronavirus. Usprkos svim našim nastojanjima da usporimo virus klasičnim, sintetskim lijekovima, usprkos razvoju cjepiva i dalje je taj mali virus konstantna, tiha prijetnja.

    Fitoterapeut i apiterapeut  Ivo Bačlija odlučio je upravo slatki pelin povezati sa uljem crnog kima kako bi potencirao njegovu antivirusnu i antibakterijsku moć. Slatki pelin i ulje crnog kima zajedno uspješno djeluju protiv virusa, bakterija, gljivica i drugih patogena koji ugrožavaju pravilan rad našeg organizma.

    Macerat 14, slatkog pelina u hladno prešanom ulju crnog kima predstavlja sinergiju dvije biljke koje su jaki imunomodulatori pa se koriste u borbi protiv najtežih bolesti.

    Ulje crnog kima najbolje ekstrahira ono najbolje iz slatkog pelina, poput artemisinina, kamfora, karvakrola i leuteolina te potiče patroliranje stanica imunološkog sustava u potrazi za invazivnim organizmina kao što su virusi, bakterije, gljivice ili abnormalnim stanicama raka, a nakon toga pokreće povećanje aktivnosti makrofaga, stanice koje uništavaju abnormalne stanice i pomoćnih T-stanica koje usmjeravaju stanice ubojice na svoje ciljeve.

    Što to znači?

    -To znači da u osoba koje uzimaju crni kim dolazi do 55 postotnog povećanja aktivnosti T-pomoćnih stanica i 35 postotnog povećanja NK stanica ubojica. S druge strane artemisinin, kvarcetin, karvakrol, kamfor, luteolin iz slatkog pelina postaju izravni blokatori početnih stadija upale u gotovo svim tkivima i organima.

    Crni kim, osim što suzbija opasne kronične upale, regulira i odgovarajuću imunološku funkciju. Rezultat toga je poboljšana zaštita organizma od karcinoma i infekcija.

    -Zajedno, u Maceratu 14, crni kim i slatki pelin su definitivno najbolji odabir prilikom sezona  virusnih infekcija i ne samo tada. Njegova zaštita je sveobuhvatna, mjerljiva i neškodljiva.

    Tvrtka Matičnjak sativa d.o.o. osnovana je 2013., čiji je brend „Matičnjak“ odlično prihvaćen na tržištu.

    U Matičnjaku sve kreće od sjemenki, iz kojih se rade hladno prešana ulja. U moru brendova koji promiču i prodaju zdravu hranu odlučili su napraviti razliku, proizvoditi proizvode koji su svježi, zdravi, lokalni i minimalno prerađeni, bez aditiva, stabilizatora i dodanih aroma. Također, odlučili su ostati vjerni svojim ciljevima, biti iskreni i autentični.

    Matičnjakovi proizvodi su potpuno prirodni paketi izvornih, aktivnih i hranjivih nutrijenata iz sjemenki i biljaka, sačuvani od suvišne obrade i agresivnih metoda.

    Najpoznatiji su po „zlatnoj paleti“ hladno prešanih ulja koju čine ulje crnog kima, sikavice, konoplje, boljeg lana, oraha, lješnjaka, marelice, grožđa i repice.

    Ubrzo nakon hladno prešanih ulja razvili su i seriju funkcionalnih mednih pripravaka i različite ekstrakte ljekovitog bilja. Novost u asortimanu su i prirodne proteinske tjestenine, u kojima je zastupljenost sjemenki 20 posto, što je gotovo endemska pojava na policama.Ostaju i dalje vjerni početnim principima i sloganu „100% ljubavi, 0% kemije“ i vjeruju da će njihova tjestenina postati predvodnik domaće „superfood“ kategorije jer pomoću njih kupci dodaju više hranjive vrijednosti u svoje obroke, a bez da se žrtvuje okus. Novost u asortimanu su i voćni namazi, koji su u velikom broju namaza ističu svojom jedinstvenošću – kombinacijom voća i orašastih plodova, napravljeni na tradicionalan način bez dodataka umjetnih sladila.

    -U našoj Matičnjakovoj priči i proizvodima je sve važno i na sve se pazi, na okus, na prirodnu boju, nutritivnu shemu, ambalažu, sve se sažima u tri riječi: zdravo, svježe, domaće, naglašavaju u tvrtki.Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim ljekarnama. Kompletan asortiman se nalazi u poslovnici Fitzona Centar u Zagrebu.

    A detaljnije informacije o proizvodima pronađite na web stranici www.maticnjakshop.com