Covid-19: Na bolničkom liječenju su 54 osobe, na respiratoru je troje pacijenata

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je ukupno 18 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV -2, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

    Kod 16 osoba zaraza je detektirana PCR testiranjem, a ukupno je u 24 sata provedeno  123 PCR testiranja. Od novih slučajeva s područja  grada Karlovca su četiri osobe iz Ozlja jedna, dvije iz Draganića, pet iz Ogulina i četiri iz Plaškog.

    Kod dvije je osobe zaraza potvrđena brzim antigenskim testom i obje su iz Karlovca.

    U bolnicama se trenutačno liječi 54 COVID pozitivna pacijenta. U OB Ogulin je hospitalizirano 14, u SB Duga Resa dvije i u OB Karlovac 38 oboljelih od Covida. U posljednja 24 sata u bolnicama je 10 novoprimljenih  pacijenata, u OB Ogulin četiri, a OB Karlovac šest. Na respiratoru su tri Covid pozitivne osobe. S bolničkog je liječenja otpušteno pet osoba u posljednja 24 sata, jedna iz ogulinske i četiri iz karlovačke bolnice. Nije bilo preminulih osoba.

    U samoizolaciji se nalaze 282 osobe. Zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije, a utvrđena su prilikom granične kontrole radi prekoračenja vremena tranzita  i bez kršenja drugih mjera.