Prostor igrališta zauzima površinu od 513m2, a bit će podijeljeno na dječji i rekreativni dio

Počela gradnja dječjeg i sportskog igrališta u Maloj Švarči

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Mjesnom odboru Mala Švarča počeli su radovi na izgradnji dječjeg i sportskog igrališta. Danas je gradilište sa suradnicima obišao gradonačelnik Damir Mandić.

    -Radovi su u punom jeku i očekujemo da će biti završeni u roku, a to je na proljeće 2021., rekla je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić.  Prostor igrališta zauzima površinu od 513m2, a bit će podijeljeno na dječji i rekreativni dio. Samo dječje igralište bit će opremljeno s pet klupa, četiri sprave - vrtuljkom, njihalicom na opruzi, klackalicom i kombiniranim igralom koje ima ljuljačke, toranj s toboganom, prečkama i mrežom za penjanje. Rekreativni ili sportski dio igrališta imat će golove za mali nogomet te jedan koš. Isto tako kaže pročelnica Hranilović Trubilć, uređenje uključuje i novi kolni ulaz s pet parkirališnih mjesta, pješačku stazu, rasvjetni stup sa nekoliko rasvjetnih tijela, ogradu na tom dijelu parcele.

     Izvođač radova je tvrtka Maxmar grupa iz Klinča Sela, nadzor obavlja tvrtka Planum iz Karlovca, a vrijednost svih radova je 926.077 kuna.

    Predsjednica Mjesnog odbora Mala Švarča, Ivana Mihalić iskoristila je priliku, zahvalila gradonačelniku i suradnicima što su prepoznali potrebe stanovnika mjesnog odbora i odlučili financirati ovaj hvale vrijedan projekt.

    -Veselim se što će ovaj prostor biti jedno kvalitetno mjesto za ugodno druženje djece i odraslih, koje će ujedno dodatno podignuti i kvalitetu života svih mještana, rekla je.

    Gradonačelnik Damir Mandić na početku se zahvalio suradnicima i gradskim službama koje su pripremile natječaj i izdavanje svih potrebnih dozvola, da bi ovaj projekt što prije krenuo realizaciju.

    -Vjerujem da je ovo zaista „pogođen“ projekt i podsjećam da mi u gradskoj upravi nastojimo ravnomjerno razvijati svih 38 gradskih četvrti i mjesnih odbora, da bi zadržali visoki standard kvalitete života u njima. Vodimo brigu o 33 dječja igrališta raznih veličina i iz tog ćemo razloga u proračunu za iduću godinu osigurati oko 1 milijun kuna, čime ćemo obnoviti postojeća, ali i po sličnom modelu kao što je ovaj, u svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima izgradimo dječja igrališta, izjavio je Mandić. Još je izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekt u Maloj Švarči napokon realiziran.