Projekt ukupno vrijedan 100 tisuća kuna provodi Dokumentacijsko memorijalni centar hrvatskih branitelja Damir Pintar

Podjelom paketa s namirnicama bit će obuhvaćeno više od 500 nezaposlenih hrvatskih branitelja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Zahvaljujući projektu Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja Damir Pintar, od srpnja ove godine provodi se podjela paketa s namirnicama hrvatskim braniteljima, korisnicima naknade za nezaposlene na području Karlovačke županije.

    -Radi se o paketima s prehranom i higijenskim potrepštinama, a vrijednost svakog je oko 200-njak kuna. Do sada smo podijelili 460 paketa u Karlovcu, Ogulinu, Slunju i Dugoj Resi, a ta središta obuhvaćaju i sva okolna naselja koja im pripadaju. Projekt još uvijek nije završen i uključuje pomoć braniteljima i njihovim obiteljima u košnji i spremanju drva i mi ćemo do kraja studenog provoditi te aktivnosti. Ostalo je i još nešto namirnica koje smo osigurali, tako da ćemo se sada bazirati na socijalno ugrožene branitelje kojih je još 50-ak, te se nadamo da ćemo više od 500 hrvatskih branitelja obuhvatiti ovim projektom ukupno vrijednim 100 tisuća kuna, istaknula je dopredsjednica navedenog Centra, Ivanka Vukas Grdić.

    Sredstva za navedeni projekt osiguralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a uključili su se i Karlovačka županija, Grad Karlovac i Vatrogasna zajednica Karlovačke županije.