Radionica izrade licitara u obliku srca i ribica za djecu i sve zainteresirane bit će u subotu 12. rujna, od 10 do 12 sati na trgu Aquatike

Licitari, ribice, srca i štrudla ove subote u Aquatici

VIŠE IZ RUBRIKE

    Aquatika se i ove godine pridružila obilježavanju manifestacije ŠtrudlaFest, koja se zbog izazovnih okolnosti organizira u modificiranom i produženom izdanju od 4. do 13. rujna. Ovogodišnje izdanje 5. Štrudlafesta održava se u disperziranom obliku, sa satelitskim događanjima diljem Karlovačke županije s glavnim domaćinom Jaškovom – selom štrudle.

    Jedno od događanja je i radionica izrade licitara u obliku srca i ribica za djecu i sve zainteresirane u subotu 12. rujna, od 10 do 12 sati na trgu Aquatike.

    Izrada licitara je tradicionalna vještina koja potječe još iz srednjeg vijeka, a očuvana je i dan danas. Renata Prstec iz poznatog karlovačkog svjećarsko-medičarskog obrta Prstec pripremit će licitare u obliku ribica i srca, a djeca će ih moći ukrašavati po svojim željama i na kraju odnijeti kući kao lijepu uspomenu.

    Ujedno će na prostoru trga Aquatike biti organizirana prodaja velikog izbora štrudli od Restorana Žganjer.

    Stoga iskoristite subotu za druženje sa svojim najmlađima, neka se zabave i ujedno nauče ovu tradicionalnu vještinu izrade licitara, a naposljetku zaslade neodoljivim štrudlama, poručuju i pozivaju iz Aquatike.