U četvrtak počela trodnevnica

Vivodina se priprema za proslavu blagdana svog nebeskog zaštitnika svetog Lovre

VIŠE IZ RUBRIKE

    Tradicionalno Lovrenčevo, kojim se u Vivodini obilježava blagdan svetoga Lovre, bit će održano u nedjelju i ponedjeljak. Događanja u župi sveti Lovro u Vivodini najavljuje župnik velečasni Andrija Markač.

    -U danima smo pred blagdan nebeskog zaštitnika Vivodine svetog Lovre. Kao što je tradicija, uoči svetog Lovre imamo trodnevnicu, koja je počela u četvrtak i završit će u subotu. Nakon trodnevnice, u nedjelju, 10. kolovoza u 10 sati bit će sve misa na slovenskom jeziku, koju će predvoditi župnik iz Metlike Primož Bertalanič. U 11 sati bit će održana sveta misa koju će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško i podijeli će sakrament svete potvrde. Ove godine ima šestero krizmanika. U koncelebraciji bit će svećenici Ozaljsko-lipničkog, Karlovačkog i Zagrebačkog dekanata i susjedi iz Sloveniji te braća grkokatolici, kazao je velečasni Andrija Markač.

    Velečasni Markač najavio je i događanja, koja će biti održana u ponedjeljak, drugog dana proslave.

    -U ponedjeljak, 10 kolovoza, na sam dan svetog Lovre, u 11 sati bit će sveta misa, koju će predvoditi vojni biskup u miru Juraj Jezerinac u koncelebraciji svećenika, kao u nedjelju. Završetak će biti u nedjelju u 19 sati s večernicom, gdje će biti već po tradiciji gosti iz župe svetog Martina iz Hrnetića, rekao je župnik župe sveti Lovro u Vivodini Andrija Markač.