Inficiran 21 policijski službenik u ovom trenutku, najviše ih je u Zagrebu, Dubrovniku, Karlovcu i Istri. 115 policajaca u samoizolaciji, a namještenika osam.

Hrvatska je danas premašila broj od ukupno 4000 zaraženih koronavirusom

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 86 slučaja koronavirusa. Ukupno je 4039.

    Nema preminulih, a oporavilo se 2729 osoba, od čega u 24 sata 934 osobe, 13 više nego jučer,  kod kuće 87 više nego jučer.  6 osoba je na respiratoru, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

    -Preko 74 posto novooboljelih je iz samoizolacije, oni nisu bili u mogućnosti dalje širiti virus. Od zdravstvenih djelatnika imamo aktivnih 82 u odnosu na jučer, rekao je.

    -Zadnjih 20-ak dana dolazi do pogoršanja situacije. Svaki dan razmatramo selektivne mjere. Najkraći put do suzbijanja epidemije je pridržavanje tih mjera. Hrvatska je i u ranijim trenucima pokazala zrelost, neka tako bude i ubuduće, zaključio je ministar.

    Ministar Davor Božinović rekao je da je inficiran 21 policijski službenik u ovom trenutku. Najviše ih je u Zagrebu, Dubrovniku, Karlovcu i Istri, rekao je. 115 policajaca je u samoizolaciji, a namještenika osam. Božinović dodaje da svi imaju dovoljno opreme. Glavni ravnatelj šalje upute policijskim upravama o pridržavanju svih mjera, poslao je jednu i jučer. Bilo je slučajeva da su se policajci inficirali na svadbama i rođendanima, dodao je.

    Božinović je dodao i da je situacija u Domovima drugačija od doma do doma.

    -Ima domova gdje postoje parkovi i mislim da tu ne bi bio problem organizirati posjetu. Ali ima onih u kojima čim izađete vi ste praktički na ulici. Danas imamo sastanak s načelnicima lokalnih stožera i to je jedno od pitanja na dnevnom redu. Intencija nam je da svima pomognemo da se premosti ovaj problem, zaključuje Božinović.

    Na pitanja hoće li roditeljima biti dozvoljeno da budu duže od 15 minuta sa svojom djecom u bolnicama, Krunoslav Capak je rekao:

    -Imali smo sastanak s ravnateljima bolnica koje imaju pedijatriju. Rezultat je dozvola posjeta djeci do 15 minuta. Pričali smo o tome da se to produži, ali nemaju sve bolnice uvjete da to osiguraju. Nemaju takvu infrastrukturu da mogu to sve organizirati. Zato ostaje tih 15 minuta, ali radimo na tome da se to vrijeme produži.