Nije ni za očekivati da će u prvim danima nakon popuštanja mjera, ljudima prioritet biti obilazak akvarija, ali bez obziran na sve, mi smo ekipirani i spremni za prve posjetitelje

U Aquatiku danas navraćaju šetači, uskoro očekujemo prve posjetitelje

VIŠE IZ RUBRIKE

    Javna ustanova Aquatika, nakon 42 dana karantene danas je otvorila svoja vrata posjetiteljima. Obilazak akvarija organiziran je uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

    Radno vrijeme akvarija u prvoj fazi je od ponedjeljka do subote od 10 do 17 sati, uz ograničenje broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u akvariju na najviše 50 osoba, izjavila je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

    -Nije ni za očekivati da će u prvim danima nakon popuštanja mjera, ljudima prioritet biti obilazak akvarija. Konkretno, danas u naše dvorište navratilo je nekoliko šetača uz Koranu, koji su došli provjeriti što se događa, jer smo jutros uklonili zaštitne trake koje su tu bile posljednja 42 dana. Ali bez obziran na sve, mi smo ekipirani i spremni za svakog posjetitelja, napominjem za sada grupne posjete nisu u planu, kaže.

    Tijekom boravka u akvariju razgledavati se može uz održavanje preporučenog razmaka od 2 metra, isključivo za individualne posjetitelje. -Maksimalna zaštita zdravlja posjetitelja i djelatnika osigurana je korištenjem zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, te pojačanim prozračivanjem prostora. Na ulazu u akvarij obavezno je dezinficirati ruke sredstvima za suho pranje ruku, a tijekom razgleda strogo je zabranjeno dodirivati površine.

    Kvake i rukohvati te ostale površine koje se često dodiruju redovito će se čistiti dezinfekcijskim sredstvima. Posjetitelji tijekom razgleda mogu koristiti besplatan audio vodič kojem pristupaju s vlastitim pametnim mobitelima.

    -Preporučuje se plaćanje karticama, a kako bismo naše posjetitelje potaknuli na takav način plaćanja, odobravamo popust od 5% na iznos kupovine. Grupne posjete, rezervacije prostora i korištenje dječjih igrališta trenutno nije moguće ostvariti. Ugostiteljski objekt ne radi, a njegova ponovna aktivacija planira se za 11.svibnja, naglasila je Maruškić Kulaš. (rb)

    Foto:i.č.

    Projekt slatkovodnog akvarija u Karlovcu prepoznala je i potpomogla Europska unija. Naime, projekt „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“, čiji je nositelj Grad Karlovac, gotovo u potpunosti je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Za realizaciju projekta EU je osigurala iznos od 36.222.282 kune, dok njegova konačna vrijednost iznosi 36.691.939 kuna.