Već neko vrijeme imamo blagi silazni trend ali oscilacije nisu toliko bitne. Epidemiološka situacija ne procjenjuje samo na temelju pada broja novooboljelih već i na temelju drugih parametara

Ozdravila 801 osoba, a u protekla 24 sata u Hrvatskoj oboljelo njih 27

VIŠE IZ RUBRIKE

    Oporavljena je 801 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 27 novih bolesnika zaraženih koronavirusom, ukupno 1908. Od jučer je umrla jedna pacijentica u Zagrebu, 1932.godište, pa ja s današnjim danom ukupno preminulo 48 bolesnika.

    Testirano je ukupno 26274 osoba, među kojima njih 644 u proteklih 24 sata, rekao je ministar zdravstva Vili  Beroš.

    Na respiratoru je i dalje 18 bolesnika, a hospitalizirana su 742 pacijenta. Ministar Beroš rekao je da se zdravstveni sustav polako vraća u normalu, pa će se početi vraćati i dijagnostičke pretrage i pokušat će riješiti zaostatke.

    -Svjestan sam lista čekanja, ali imam nekoliko alata na raspolaganju, napomenuo je i najavio prolongaciju rada u onim ustanovama koje imaju uvjete. Liste čekanja bit će nam manji problem od ovog koji imamo sada, zaključio je.

    Što se tiče početka nastave u školam i na fakultetima ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak je izjavio da je više puta  govorilo o tome i da je moguće popustiti u nekim mjerama. Sve daljnje odluke koje će donositi i vlada ovise o epidemiološkoj situaciji. Napravit ćemo procjenu  rizika i reći što svaka pojedina situacija znači za broj oboljelih. Onda će vlada donijeti odluku. Ono što ja znam, što sam čuo, pročitao, a i sam predajem na fakultetu, nastava online ide dobro i nema razloga da se godina ne završi tako, rekao je.

    Ocijenio da već neko vrijeme imamo blagi silazni trend i da oscilacije nisu toliko bitne. Objasnio je da se epidemiološka situacija ne procjenjuje samo na temelju pada broja novooboljelih već i na temelju drugih parametara.