Još nije vrijeme za popuštanje mjera. No, možda se u perspektivi može razmišljati na koje razdoblje se neke mjere moraju produžiti, da li to mora biti 30 ili manje dana. Svako popuštanje znači i povećanje broja oboljelih. To su pokazale sve analize, rekao je načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović

U Hrvatskoj 473 osobe ozdravile, a ukupno je 1741 oboljelih od koronavirusa

VIŠE IZ RUBRIKE

    Trenutačno je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 1741 osoba zaražena koronavirusom, 37 novooboljelih, a 473 osoba je ozdravilo.

    Do sada su preminule 33 osobe. U posljednja 24 sata dvije su osobe preminule, 1 žena (98) preminula je u KBC-u Split i jedan muškarac (73) u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu , objavila je na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite Maja Grba Bujević. Pohvalila je građane što slušaju naputke Stožera i dosljedno ih provode.

    Tako je s današnjim danom ukupni broj oboljelih u Hrvatskoj 1741 .

    Izliječenih osoba je 473, što je 58 osoba više nego jučer. Ukupno je testirano 19.256 osoba, 897 više nego jučer.

    Na respiratoru je 31  bolesnik, a u samoizolaciji 15059.

    Korona virus se pojavio u jednom privatnom domu za starije u Zagrebu, gdje je zaraženo troje ljudi, ali još nije poznato kako je korona ušla u dom i tko je sve zaražen.

    Krunoslav Capak je demantirao informaciju da je dozvoljen izlazak iz karantene za Murter i Betinu.

    - Nacionalni stožer je podržao odluku lokalnog stožera o karanteni. To se pokazalo jako dobrim jer je tamo bilo 30-ak ljudi i pokazalo se da je većina pozitivna. Kada budemo sigurni da nema lokalne transmisije onda će ići odluka o izlasku iz karantene. I danas su uzeti neki nalazi, rezultati će biti sutra. O karanteni će odlučiti tamošnji stručnjaci - rekao je Capak.

    -Treba biti realan i reći da još nije vrijeme za popuštanje mjera. Hrvatska je vjerojatno jedinstvena po toj dvocifrenoj brojci i nismo dopustili eksponencijalni rast. No, možda se u perspektivi može razmišljati na koje razdoblje se neke mjere moraju produžiti, da li to mora biti 30 ili manje dana. Svako popuštanje znači i povećanje broja oboljelih. To su pokazale sve analize, rekao je načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.