Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema

Kolnici su mokri i skliski, olujni vjetar zatvorio promet prema Dalmaciji

VIŠE IZ RUBRIKE

    Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

    Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila i trenutno ne postoji alternativni pravac za teretna vozila u smjeru Dalmacije i obratno, izvijestio je Hrvatski autoklub.

    Iz HAK-a podsjećaju da je Stožer civilne zaštite donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.

    Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene .

    Na autocesti A6 na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba promet se odvija jednom prometnom trakom zbog provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

    Za sav promet zatvoreni su čvorovi Ravna Gora, Oštrovica i Vrata. Državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica u smjeru Rijeke zatvorena je za promet radi provođenja kontrole na čvoru Kikovica.