Pri šetanju pasa treba se, pridržavati svih preporučenih mjera zaštite koje situacija nalaže

Ne napuštajte kućne ljubimce zbog koronavirusa

VIŠE IZ RUBRIKE

    Psi i mačke ne prenose koronavirus, no trebaju našu pomoć

    52 udruge Mreže za zaštitu životinja koje se svakodnevno brinu o velikome broju napuštenih životinja napominju da je Svjetska zdravstvena organizacija jasno naglasila da psi i mačke ne mogu oboljeti od novog koronavirusa COVID-19 i  ne mogu zaraziti ljude tim virusom.

    Stoga pozivaju sve vlasnike kućnih ljubimaca da ne napuštaju svoje pse i mačke, nego da slušaju stručnjake i ponašaju se odgovorno prema životinjama o kojima skrbe.
    Pri šetanju pasa treba se, pridržavati svih preporučenih mjera zaštite koje situacija nalaže. To uključuje pranje ruku nakon šetnje, često mijenjanje i pranje odjeće, pranje njihovih šapa nakon šetnje i slično. Savjetuje se da se ide u šetnju kada nema gužvi, da se zaobilaze drugi ljudi te da šetnja bude kraća.

    U slučaju nužnosti ulaska u samoizolaciju bilo bi dobro da skrbnici, ako nemaju ukućane koji bi prošetali psa, do završetka samoizolacije privremeno zbrinu psa kod rođaka, prijatelja ili u hotelima i pansionima za ljubimce.

    A trgovine koje prodaju specijalnu hranu i lijekove za kućne životinje trebaju ostaviti mogućnost prodaje nužnih proizvoda, barem putem dostave.