Zanimljiv i aktivan tjedan u Domu sv. Antun

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Domu za starije i nemoćne Sv. Antun nastavljaju se i ovaj tjedan razne edukativne i zabavne aktivnosti koje su dobro posjećene i u kojima korisnici aktivno sudjeluju. Tako je danas održano predavanje o ljekovitom bilju koje je održao dr. sc. Stribor Marković pod nazivom „Najkorisnije ljekovito bilje za zrelu dob“.

    Inače, dr. Marković diplomirao je farmaciju i medicinsku biokemiju na Farmaceutsko biokemijskom fakultetu i doktorirao farmaceutske znanosti. Radio je na istraživanju lijekova i kontroli kvalitete, a već se dugi niz godina bavi  fitoterapijom i aromaterapijom i uvođenjem tih disciplina u medicinu te savjetuje i educira u tom području.

     

    -Već sutra u jutarnjim satima održati će nekoliko radionica u Domu u sklopu volonterskog programa „72 sata bez kompromisa“. Mladi volonteri održati će raznovrsne radionice za korisnike kao što je kreativna i informatička radionica, a predviđeno je  i druženje uz društvene igre kao i molitvenu grupu, rekla je Dubravka Favro socijalna radnica Doma.

     

    Podsjećamo, međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" u Hrvatskoj je šestu godinu. Ove godine održava se od 17. do 20. listopada, u 11 gradova diljem Hrvatske. Više od 3000 mladih volontirat će na raznovrsnim ekološkim, radnim i socijalnim akcijama što znači više od 300 akcija tijekom 3 dana.

    Gradu Karlovcu ovo je prva godina sudjelovanja u projektu i na taj način je postao jedanaesti grad u Hrvatskoj koji provodi ovaj međunarodni volonterski projekt.

    (rb)

    Foto:r.b.