Preporuča se svima koji se žele opustiti u društvu kroz kreativan rad, koji žele izraditi predmet od gline te doživjeti proces pretvaranja komada zemlje u umjetničko djelo ili uporabni predmet

Počinje novi tečaj keramike u Carpe Diemu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Carpe Diem organizira tečaj keramike koji je namijenjen svim dobnim skupinama, a preporuča se svima koji se žele opustiti u društvu kroz kreativan rad, koji žele izraditi predmet od gline te doživjeti proces pretvaranja komada zemlje u umjetničko djelo ili uporabni predmet.

    Iz udruge poručuju, ako želite probuditi svoju kreativnost, ne morate biti posebno nadareni, potrebni su vam samo entuzijazam i strpljenje!

    Na tečaju keramike polaznici moći će se upoznati sa vrstama gline i alatima za obradu, naučiti tehnike modeliranja i ukrašavanja predmeta, suhu obradu predmeta, oslikavanje i glaziranje, slaganje predmeta u peć i biskvitno paljenje, glaziranje pa opet pečenje kada će polaznici ostvariti gotov glazirani keramički predmet.

    U kasnijoj varijanti polaznici će raditi u raku tehnici te, ukoliko bude interesa, na grnčarskom kolu. Prijaviti se možete do 7.listopada na link

    https://form.jotformeu.com/92681898273373