U novom neiskorištenom prostoru Glazbene škole u subotu projekcija filma „Obiteljske veze“

„Terasa pobjednika“ s atraktivnim filmskim i glazbenim programom

VIŠE IZ RUBRIKE

    „Terasa pobjednika“ nova je karlovačka kulturna lokacija koja će karlovačkoj publici donijeti atraktivne filmske i glazbene programe. Naime, u suradnji Glazbene škole Karlovac i Kino.hr mreže, publiku na ovom skrivenom mjestu u centru grada već ove subote očekuje pravi filmski biser – pobjednik Filmskog festivala u Cannesu – „Obiteljske veze“.

    -„Terasa  pobjednika je jedan novi prostor koji je do sada bio neiskorišten u Glazbenoj školi i nalazi se u gornjem dijelu zgrade, a u njega stane manji broj ljudi. Zašto „Terasa pobjednika“? Zato što ćemo se bazirati na filmskim naslovima koji su pobijedili na etabliranim festivalima, a osim prikazivanja filmova predviđeno je i održavanje glazbenih programa na kojima će također nastupati nagrađivani glazbenici. U subotu 8. lipnja, u 21 sat i 30 minuta,  otvaramo „Terasu pobjednika“ s filmom – pobjednikom prošlogodišnjeg festivala u Cannesu, japanske produkcije „Obiteljske veze“. Ovo je projekt u suradnji Glazbene škole i Kino.hr mreže koja ima već niz lokacija u Karlovačkoj županiji i izvan Županije. Osim zatvorenih stalnih lokacija, nastojimo svake godine pokrenuti i neku novu otvorenu što je posebno atraktivno za ljetni period. S obzirom da je broj mjesta ograničen, poručujem publici da se požuri i da dođe na vrijeme kako bi zauzela svoje mjesto. Na ovoj prvoj projekciji ulaz će biti besplatan, što je ujedno i poklon Karlovčanima, rekao je u ime tvrtke Radar i Kino.hr mreže Marko Pekić.

    Projekt će biti nastavljen i dalje tijekom ljetnih mjeseci, kada bi trebala biti prikazana još dva filma i održana dva koncerta.  Za sada je sigurno da će koncert održati pobjednik Pianno festivala, a još nije precizirano koji će filmovi biti prikazani, kazala je ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak i poručila.

    -Nadamo se da će ovaj naš zajednički projekt zaživjeti i da će u budućnosti biti u nekom većem obimu. Namjera nam je filmove prilagođavati našem odgojno obrazovnom programu. Glazbena škola je članica klastera kreativnih industrija i upravo na tom temelju se bazira i naš želja da osim stvaranja glazbe, naše učenike zainteresiramo i za ostale vrijedne grane umjetnosti. (m.m.)

    Foto: i.č.