103 volontera iz karlovačkih vrtića, škola, ustanova, udruga i institucija, osigurali su da se tijekom sedmodnevne manifestacije održi 90 radionica na kojima je sudjelovalo 3500 djece

Volonterima Karlovačkog vrtuljka uručena priznanja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Priznanja volonterima, koji su omogućili i ovogodišnje održavanje tradicionalnog Karlovačkog vrtuljka danas su uručena u velikoj vijećnici Grada Karlovca.

    -Riječ je o 103 volontera iz karlovačkih vrtića, škola, ustanova, udruga i institucija, koji su osigurali da se tijekom sedmodnevne manifestacije održi 90 radionica na kojima je sudjelovalo 3500 djece, rekla je prilikom podjele priznanja, predsjednica Društva „Naša djeca“ Karlovac Renata Sumina, koja im je od srca i zahvalila.

    Ostvarena je ona početna želja koja je bila stalni motiv svima onima koji su na bilo koji način bili uključeni.

    -Bez nesebičnog  angažmana i entuzijazma svih uključenih u organizaciju vrlo teško da bi odradili zadane programe, brojne radionice i  aktivnosti s djecom i za djecu kako bi osvijestili važnost međusobnog poštivanja i tolerancije, bez obzira na različitosti. Osim toga, želja nam je bila probuditi interes djeci i roditeljima da kvalitetno provode svoje zajedničke trenutke i slobodno vrijeme, u čemu smo svi zajedno i uspjeli, nadam se, dodala je Sumina.

    Moto ovogodišnjeg Karlovačkog vrtuljka bio je „Živjeti zajedno i živjeti s različitostima“ i okupio je veliki broj ne samo volontera, nego i mališana koji su s osmijehom na licu sudjelovali na svim aktivnostima.

    -Karlovački vrtuljak je tradicionalna dječja manifestacija kojom želimo naglasiti kako naši najmlađi uz podršku obitelji, roditelja, a zatim odgajatelja i nastavnika mogu biti kreativni i svestrani. Isto tako ovogodišnji Vrtuljak bio je u znaku obilježavanja 440. rođendana Karlovca i vjerujem da kao Grad prijatelj djece, ne samo ovom manifestacijom, nego i svim našim aktivnostima koje provodimo, pokazujemo koliko nam je stalo do kvalitetnog života i rada naših najmlađih. Dodana vrijednost našoj karlovačkoj priči je i činjenica što se uvijek održava u svibnju, povezana je s Majčinim danom i Danom obitelji pokazujući upravo činjenicu da je obitelj važna u razvoju svakog djeteta i da dobra poveznica između obitelji, škole i ustanova može rezultirati kvalitetom života, izjavila je zamjenica karlovačkog gradonačelnika Andreja Navijalić te na kraju izrazila nadu da će se Karlovački vrtuljak vrtjeti još dugo godina i da ćemo svi biti ponosni na ono što zajedno činimo.

    Manifestaciju Karlovački vrtuljak organiziralo je Društvo „Naša djeca“ Karlovac u suradnji sa Zorin domom i Umjetničkom organizacijom „Lepeza", pod pokroviteljstvom Grada Karlovca.

    Isto tako, za vrijeme trajanja manifestacije provodila se je i humanitarna akcija „Čepovima do skupih lijekova“ za djecu oboljelu od leukemije. (rb)

    foto:I.Č.