Free Dance

Javna izvedba plesnih radionica projekta Siniparksi večeras u Edisonu

VIŠE IZ RUBRIKE

Suvremeni ples

U razdoblju od 25. do 27. listopada Kreativna Europa i projekt Siniparksi na KDF su donijeli radionice suvremenog plesa i pokreta namijenjene svima bez obzira na prethodno plesno iskustvo.

Javna izvedba polaznika plesnih radionica projekta Siniparksi bit će upriličena večeras u 19 sati u Kinu Edison.

Radionice su izvrsna prilika za rad s koreografima, učenje o tijelu, kretanju, improvizaciji i neverbalnoj komunikaciji.

Tijekom tri dana polaznici su raditi s čak četiri koreografkinje: Isabelle Mazuel Bazin (Francuska), Zafeiria Tsirakaki (Grčka), Maja Drobac i Melita Spahić Bezjak (Hrvatska).

O PROJEKTU: Od studenog prošle godine udruga Free Dance dio je međunarodnog umjetničkog projekta SINIPARKSI koji ples prepoznaje kao jedan od elemenata razvoja zajednice.

Projekt za cilj ima utjeloviti ljudska prava kroz suvremeni plesni pokret čineći ga dostupnim što većem broju ljudi. Projekt se temelji na kulturnoj razmjeni – četiri plesne kompanije i studenti plesnih škola iz Francuske, Grčke, Njemačke i Hrvatske razmjenjuju ideje o potencijalima, praksi i izazovima kulturne raznolikosti u plesnim projektima.

Tijekom projektnih radionica i susreta koreografi svoju umjetničku i pedagošku praksu dijele u kulturnim kontekstima drugačijim od onih koji su im poznati: sustvarajući kao stranci s različitim vrstama lokalnih zajednica i ljudi sa ili bez plesnog iskustva. Rezultat projekta biti će zanimljive suradničke produkcije nastale iz prepoznatih potreba i izazova polaznika i okoline te multimedijski priručnik za sve koji u svojim lokalnim zajednicama žele kroz suvremeni ples i pokret promicati ljudska prava.

Projektne radionice održavaju se u Berlinu (Njemačka), Hautes-Alpes (Francuska), Ateni (Grčka) i Karlovcu (Hrvatska).

 

 

Mjesni odbor Orlovac