Grad Slunj

Nadograđen i moderniziran Dječji vrtić Slunj

VIŠE IZ RUBRIKE

„Kad se male ruke slože, sve se može!

Sretna sam jer smo zajedno ostvarili cilj projekta – sva djeca za čijim smještajem roditelji imaju potrebu, ove godine su smještena u Dječji vrtić Slunj, poručila je slunjska gradonačelnica Puškarić

Uz prisutnost ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin i ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje Vesne Šerepac, obilježena je nadogradnja i modernizacija Dječjeg vrtića Slunj.

Uzvanici su, uz gradonačelnicu Mirjanu Puškarić i ravnateljicu Dječjeg vrtića Slunj Gordanu Kovačević obišli vrtićke skupine, darivali svako dijete i razgledali prostor novosagrađena 3 dnevna boravka.

Djeca su uzvanicima pripremila prigodan program kroz koji su poručili „Kad se male ruke slože, sve se može!“, a gradonačelnica Puškarić se u svom obraćanju osvrnula upravo na tu poruku.

-Upravo je ovaj projekt opisan pjesmicom naših vrtićanaca. Složile su se ruke našeg vrtića, Grada Slunja, Ministarstva znanosti obrazovanja i mladih i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i uspjeli smo realizirati projekt vrijedan  1.600.434,11 €. Sretna sam jer smo zajedno ostvarili cilj projekta – sva djeca za čijim smještajem roditelji imaju potrebu, ove godine su smještena u Dječji vrtić Slunj, poručila je Puškarić.

Kao predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, obilježavanju je prisustvovala ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac koja je prilikom svog obraćanja naglasila.

- Danas vidimo važnost sinergije lokalne samouprave sa regionalnom samoupravom te potpore Vlade RH i Eurposkih sredstava koja se preusmjeravaju i čine veliku razliku i napredak i u malim sredinama.

-Ulaganje Javnog novca u proširenje kapaciteta vrtića, izgradnju novih vrtića i škola, su zadatci koje zaista sa zadovoljstvom radimo, jer posebno veseli potreba za ovakvom vrstom projekta kao što je danas u Slunju – potreba za nadograđivanjem vrtića i stvaranjem dodatnih kapaciteta, a od 2017. godine Karlovačka županija je otvorila 7 vrtića pri školama po općinama, kako bi djeca bila zbrinuta, a roditelji imali mogućnost zaposlenja, istaknula je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Šime Erlić nije krio svoje oduševljenje djecom iz Slunja koja su se s njim rukovala, dodavala lopticama i pokazivala mu kako se mijesi kruh od kukuruznog brašna, a prilikom svog obraćanja istaknuo je važnost uvrštavanja Slunja u programe Ministarstva.

-U sklopu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije smo pokrenuli jedan poseban program za razvoj i revitalizaciju za područje Slunja i Karlovačke županije, gdje su u srpnju ove godine dodijelili sredstva, između ostalog, i za ovaj vrtić, a ukupno za 15 projekata sa ovoga područja, a sve sa ciljem demografske i gospodarske revitalizacije ovoga prostora. Nema boljih ulaganja i bolje utrošenih sredstava nego onih koji se uloženi upravo u ovakvu infrastrukturu koja znači povećanje kvalitete života, stvaranje uvjeta za ostanak mladih obitelji ovdje – da imaju sve uvjete kakve imaju i oni u urbanijim sredinama, rekao je ministar Erlić.

Ovaj veliki projekt za Grad Slunj zaslužuje i veliku proslavu, pa je svečano obilježavanje Nadogradnje vrtića nastavljeno i u poslijepodnevnim satima. Kao znak zahvalnosti za strpljenje djece i roditelja koji su bili velika podrška tijekom radova na rekonstrukciji vrtića, Grad Slunj je organizirao besplatnu predstavu ‘Magic show za cijelu obitelj’. Dječji smijeh i veselje ispunili su kinodvoranu, a gradonačelnica se tom prigodom još jednom zahvalila roditeljima i djeci na njihovoj podršci.