Grad Karlovac

Počela izgradnja nogostupa Sajevac-Kamensko, radovi će završiti za deset mjeseci

VIŠE IZ RUBRIKE

Počeli su radovi na izgradnji nogostupa Sajevac-Kamensko.

-Budući nogostup bit će dužine nešto više od 3.300 metara, dakle gotovo 3,5 kilometara. Kada gledamo iz pravca Turnja, on će biti s desne strane, sve do Vatrogasnog doma na Kamenskom gdje će onda prijeći na lijevu stranu do kraja naselja Kamensko. Vrijednost radova je 1,1 milijun eura, izvođač je tvrtka Mežnar, a stručni nadzor tvrtka Pro Support. Predviđeni rok završetka je za 10 mjeseci. Radovi su započeli između Kamenskog i Sajevca, a kroz nekih mjesec dana otvorit će se još jedna faza i krenut će od početka Sajevca zbog toga što izvođač još čeka nabavu cijevi, tako da će se tada radovi odvijati paralelno u dvije faze. Regulacija prometa je sa semaforima i ovim putem pozivamo stanovnike na povećani oprez i strpljenje u prometu, istaknula je pročelnica Ana Hranilović Trubić, pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša“.

Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je kako nogostup nije bio dio radova u sklopu aglomeracije, ali kako su i najavljivali, gradnja nogostupa počet će čim oni završe.

-Mislim da smo svi svjesni koliko taj nogostup znači svim stanovnicima Sajevca, sada i Kamenskog i definitivno će prije svega podići sigurnost naše djece na ovom potezu. Taj nogostup se dugo čekao, ali kako smo i obećali, on ide u izgradnju i nadamo se da će kroz 10 mjeseci biti i završen, naglasio je Mandić.

Istaknuo je i kako su nadležni gradski Odjeli napravili cijeli plan koji bi trebao podići sigurnost pješaka u gradu upravo ulažući u nogostupe.

-U sklopu aglomeracije riješili smo još neke neuralgične točke što se tiče nogostupa, tu prije svega mislim na Baščinsku i Triglavsku ulicu, jednako tak u izgradnji su i nogostupi  u sklopu aglomeracije na Maloj Švarči, odnosno Donjoj Švarči gdje su radovi pri kraju. U sklopu radova rekonstrukcije Žumberačke ulice također se gradi nogostup, navodi.

Vezano za aglomeraciju u Hrnetiću rekao je kako ona ide svom kraju.

-U sklopu te grupe nogostup ide do autoceste u Drežniku, on će biti izgrađen, a za ostatak od autoceste pa skroz kroz Hrnetić, dokumentacija je gotova, predana je na građevinsku dozvolu i to će biti isti princip kao i na Sajevcu. dakle, kada aglomeracija u Hrnetiću dobije uporabnu dozvolu, a stvarno očekujem da će to biti najkasnije do proljeća, tada ćemo krenuti u izgradnju gotovo tri kilometra nogostupa u Hrnetiću. Sve u svemu, ova ulaganja sama po sebi nisu samo nogostupi, jako je važno spomenuti da se kroz ova ulaganja rješava i oborinska odvodnja u tim dijelovima grada i to će definitivno podići ne samo sigurnost u prometovanju, nego i kvaliteetu života, poručio je Mandić.