Hrvatske šume

Dani divljači – lov na gurmanske užitke!

VIŠE IZ RUBRIKE

Svaki vikend od 25. listopada do 24. studenog!

Dani divljači - upoznavanje s bogatom lovačkom tradicijom i kuhinjom kroz gastronomsko putovanje od Gorskog kotara do Slavonije

Hrvatske šume najavljuju manifestaciju Dani divljači – lov na gurmanske užitke, koja će se održavati svakog vikenda od 25. listopada do 24. studenog na različitim lokacijama diljem Hrvatske.

Dani divljači omogućuju posjetiteljima upoznavanje s bogatom lovačkom tradicijom i kuhinjom specijaliziranom za jela od divljači, kroz gastronomsko putovanje od Gorskog kotara do Slavonije.

Manifestacija počinje u lovačkoj kući Babinac, smještenoj u Velikoj Pisanici nedaleko od Bjelovara, od 25. do 27. listopada.

Početkom studenog, 2. i 3. studenog, Dani divljači sele u Delnice, a zatim, događanje seli u Slavoniju.

Završnica manifestacije održat će se u lovačkom domu Muljava, od 22. do 24. studenog 2024. godine.

Dani divljači slave bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Restorani smješteni u lovačkim domovima, koji su dio ove manifestacije, nude posjetiteljima ne samo vrhunske gastronomske užitke, već i priliku da se povežu s prirodom i lovačkom baštinom.

Kroz ovo događanje, lovački domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, predstavljajući jela od divljači i kulturu te povijest regija iz kojih potječu.

Posjetitelji će tijekom manifestacije moći kušati raznovrsna jela poput divljeg praseta pod pekom, jelenskih medaljona, lovačkog kotlića, gulaša i mnogih drugih specijaliteta, prilagođenih ljubiteljima tradicionalnih i modernih gastronomskih iskustava.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a radno vrijeme većine objekata je od 12 do 21 sat.

Zbog ograničenih kapaciteta, za lovačku kuću Babinac obavezna je prethodna rezervacija, kao i za posjet lovačkom domu Zlatna Greda.