Grad Slunj

Gradonačelnica posjetila mladi par koji je svoj obiteljski život odlučio graditi u Slunju

VIŠE IZ RUBRIKE

Ivana Krizmanić, jedna je od potpisnika Ugovora sa Gradom Slunjem o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava mladim obiteljima, a vezano za rješavanje stambenog pitanja mladih na području Grada Slunja.

Gradonačelnica Mirjana Puškarić odlučila je posjetiti Ivanu i Gorana u njihovoj novoj, adaptiranoj obiteljskoj kući koju su kupili u Slunju, kako bi im poželjela dobrodošlicu u naš Grad, gdje su nedavno i doselili, a kao poklon za useljenje sa sobom je donijela i Ugovor vrijedan 5.000 €.

Uz toplu dobrodošlicu, svježe ispečene kolače i čašu soka, Ivana i Goran ispričali su gradonačelnici svoju priču.

„Već nekoliko godina smo par. Pokušali smo zajedno otići i u Irsku, ali smo se za prve Božićne praznike vratili u posjet obitelji. Kada smo dotaknuli svoje tlo, nismo više mogli zamisliti odlazak natrag u tuđinu.“, započeo je Goran.

Goran je rodom iz Drežnik Grada, a Ivana iz Mukinja. Prvotno su pokušali pronaći kuću u blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, ali kada su ugledali oglas za kuću u centru Slunja, svega nekoliko minuta hoda od centra grada, vrtića, parka i škola, počeli su razmišljati o preseljenju.

Kuću su kupili i adaptirali, a planiraju nastaviti s adaptacijom, uključujući podizanje novog kata.

„Odlučili smo se za Slunj jer je mjesto mirno, a pruža brojne mogućnosti za mlade obitelji. Ovaj ugovor s Gradom daje nam dodatni vjetar u leđa, a sredstva će nam dobro doći jer su radovi koje planiramo još daleko od završetka. Susretljivost i ljubaznost ljudi u Slunju, kao i čin posjeta gradonačelnice, daje nam osjećaj dobrodošlice i olakšava nam put naprijed,“ rekla je Ivana.

U Ivaninoj i Goranovoj kuhinji gradonačelnica Mirjana Puškarić i Ivana Krizmanić potpisale su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, čija je ukupna vrijednost, u odnosu na prošlu godinu, kada je Grad i uveo spomenutu mjeru, narasla za dodatnih 1.000€, pa su tako Ivana i Goran za adaptaciju kuće dobili ukupno 5.000 € bespovratne pomoći od Grada Slunja.

„Izuzetno me veseli vidjeti mlade obitelji koje odlučuju graditi svoj život upravo u Slunju. Ivana i Goran su divan primjer koji ukazuje da naš Grad može pružiti sigurnost, mir i potrebnu podršku za rast i razvoj mladih obitelji. Grad Slunj će uvijek biti tu za svoje mlade, ne samo kroz financijsku pomoć već i kroz sve one male geste koje čine razliku. I da, u šali sam im napomenula da će se uskoro povećati i naknada za novorođenčad!“ komentirala je gradonačelnica Mirjana Puškarić.