PU karlovačka

Već ujutro 64-godišnjak vozio automobil sa 1,6 promila, pa isključen iz prometa

VIŠE IZ RUBRIKE

Triježnjenje pa sankcije

Policijski službenici su jučer ujutro u Karlovcu utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg upravlja 64-godišnjak.

Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Na Općinski sud uz optužni prijedlog jučer su dovedena dvojica višestrukih počinitelja prometnih prekršaja koje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u subotu 19. listopada.

U Karlovcu je zaustavljen 36-godišnjak te su policijski službenici utvrdili da upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,80 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. U optužnom prijedlogu zatražena je novčana kazna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljana motornim vozilom. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2200 eura i osam mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Zatim je u Ozlju zaustavljen 55-godišnjak te je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,52 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. U optužnom prijedlogu zatražena je kazna zatvora, novčana kazna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljana motornim vozilom. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.