Aquatika časti sve posjetitelje besplatnim ulazom od 9 do 19 sati

Mandić na rođendanskoj proslavi Aquatike poručio: Aquatika je pokazatelj da Karlovac zna prepoznati kvalitetne europske projekte!

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sretan rođendan Aquatika!

    Aquatika danas slavi 8. rođendan. Tijekom punih osam godina Aquatika je postala omiljeno odredište za obitelji, ljubitelje prirode i sve one koji žele zaroniti u čarobni podvodni svijet, a jednako aktivno radi i na razvijanju svijesti o biološkoj raznolikosti i educira posjetitelje o važnosti očuvanja okoliša. Rođendansko slavlje nije propustio ni gradonačelnik Damir Mandić.

    -Cijela ekipa koja radi u Aquatici je ustvari stvorila pozitivnu atmosferu koja se ne prelijeva ne samo na turiste nego na sve nas u Karlovcu i to je po meni najveći uspjeh Aquatike. Naravno da je to mjesto koje turisti posjećuju, a samim time obiđu i ostala mjesta jer mi u Karlovcu imamo puno toga za pokazati, ne samo prirodne baštine što na neki način Aquatika i promovira već i našu kulturnu baštinu. Aquatika je puno dobroga donijela i Muzeju domovinskog rata na Turnju koji je nakon Aquatike uređen, pa Starom gradu Dubovac, ali i cijelom gradu. Ja sam uvjeren da će Aquatika krenuti prema mlađim uzrastima, prema mladima i držim da je ovo mjesto gdje oni mogu ne samo imati doživljaj prirode, već mogu puno toga i naučiti. Aquatika je i pokazatelj da Karlovac zna prepoznati kvalitetne europske projekte, da ih zna provesti. Aquatika je prije osam godina bila prvi veliki europski projekt koji je u Gradu odrađen i valja odati priznanje svima onima koji su radili na ovom projektu, svima onima koji su odlučili riskirati i krenuti tim putem. Imamo puno kvalitetnih europskih projekata i činjenica je da je taj europski novac ne samo promijenio lice grada ili mijenja lice grada nabolje nego definitivno podiže kvalitetu života, i društveni, a i komunalni standard, istaknuo je Mandić.

    U okviru bogatog programa proslave osmog rođendana, Aquatika časti  sve posjetitelje besplatnim ulazom od 9 do 19 sati, a od ranog jutra proslavi su se pridružili i kostimirani vodiči odjeveni u poznate osobe koje su obilježile povijest grada Karlovca. U u poslijepodnevnim satima na akvarijskom trgu će jesen posebno zamirisati i po pečenim kestenima.