Dan otvorenih vrata EU projekata

Pub kviz - pobjednik ekipa Karlovačke županije, drugo mjesto osvojila je ekipa Veleučilišta, a treće grad Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

Od ukupno 8 ekipa, pobjedila je ekipa Karlovačke županije

Od Pročišćivača otpadnih voda financiranog još iz pretpristupnog fonda ISPA do Edisona i Tesle. Od Aquatike i Speleona do Atrija znanja karlovačkog Veleučilišta. Od Vodenih tajni Slunja do Susreta s rijekom i dugoreškog Doma za starije….

Svi ti europski projekti našli su se u pitanjima prvog PUB Kviza održanog u organizaciji Razvojne agencije Karlovačke županije, a u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, kampanje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

-Ovo je odlična promocija projekata, za nas koji smo malo češće na kvizaškoj sceni, malo mi fali hintova. Atmosfera je kompetitivna, rekao je Vedran Vyroubal, prodekan Veleučilišta.

-Pitanja su zanimljiva, baš je puno projekata napravljeno, zapravo vidimo koliko svi puno radimo, istaknula je gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak.

-Pitanja su zanimljiva, izazovna, kreativna i mislim da nakon ovog kviza možemo razmišljati o tome da ipak premalo znamo o svim projektima u našoj županiji, zaključila je gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

Dvije gradonačelnice vodile su timove gradova Ozlja i Slunja, dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar bio je na čelu ekipe Duge Rese, na čelu ekipe Karlovačke županije – županica Martina Furdek Hajdin, a pozivu za sudjelovanje još su se odazvale ekipe: grada Karlovca, Aquatike, Nikola Tesla Expirience Centra i Veleučilišta, na čelu s pročelnicom Danijelom Peris,  ravnateljicama Margaritom Maruškić Kulaš i Martinom Marušić Britvec, odnosno dekanom Ivanom Štedulom.

Pobijedila je ekipa Karlovačke županije, drugo je bilo Veleučilište, a treći grad Karlovac.

Županica Martina Furdek Hajdin:

-Pitanja su bila jako zanimljiva, drago mi je da smo se svi zajedno podsjetili koliko je kvalitetnih europskih projekata odrađeno na našem području. Izuzetna ideja Razvojne agencije, odlično druženje. Zahvaljujem dečkima iz svog tima, Hrvoju i Mihaelu, znate kako se kaže – važno je sudjelovati, ali lijepo je i pobijediti.

Mihael Dujam, ekipa Karlovačke županije:

-Pitanja su bila vrhunska, točno pogođena za obilježavanje Dana otvorenih vrata EU projekata, sva ekipa se dobro zabavila, idemo s velikim žutim zvjezdicama doma.

Hrvoje Petrunić, ekipa Karlovačke županije:

-Pitanja su pokrila dobra područja, i našu županiju, ali i Europu, vrlo kvalitetna, zanimljiva. Odlična ekipa iz gradova i ustanova, opuštena atmosfera, sve pohvale za organizaciju.

Organizator se, osim za dobru atmosferu, pobrinuo i za nagrade: najbolje ekipe dobile su poklon pakete OPG-a Fanjek, OPG-a Prpić i OPG-a Grgurić.

-Jako mi je drago da su se ljudi zabavili, lijepo smo proveli večer zajedno, jako smo puno naučili jedni o drugima i o projektima jednih i drugih. Rezultati Karlovačke županije od kada smo ušli u EU u realizaciji projekata su zaista impresivni. Mislim da je ovo bila prilika da sve to zajedno revidiramo i podsjetimo se, rekla je ravnateljica Razvojne agencije Maja Dujmović.

I za kraj jedna zanimljivost.

Kviz je održan u Aquatici, također jednom od najuspješnijih europskih projekata. A jedno od pitanja bilo je – koliko odrasla štuka ima zuba. Pa kako su neki bili skeptični oko točnog odgovora, ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš začas se stvorila s prepariranom glavom štuke.

-Mi nismo osobno prebrojali, ali literatura kaže da može imati oko 700 zuba. Znali smo taj odgovor, znali smo koliko koštaju kokice u Edisonu. Pa to je opća kultura, zar ne.