PROGNOZA VREMENA ZA SLJEDEĆE DANE

Ulazimo u kasnu jesen

VIŠE IZ RUBRIKE

 VREMENSKA SLIKA: Proteklih tjedan dana prošlo je u znaku mirnog ranojesenskog vremena. Dani su bili uglavnom suhi, prošla je jedna kišna fronta, ali prije i nakon toga je bilo djelomično sunčano i ugodno toplo. Ipak smo ušli u drugi dio jeseni kad sve češće imamo tmurno vrijeme pa će tako sljedećih nekoliko dana biti puno oblaka uz nešto kiše. Ponovno mirnije vrijeme sa sunčanim razdobljima očekujemo od nedjelje. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA: U četvrtak će nebom dominirati oblaci, a povremeno očekujemo i kišu, većinom tijekom jutra i prijepodneva. Poslijepodne bi kiša mogla i prestati, ali ostaje tmurno. Temperatura zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na jutro pa cijeli dan očekujemo između 11 i 14 Celzijevih stupnjeva.

I tijekom petka postoji mogućnost za malo slabe kiše tako da bi dan trebao proći uglavnom oblačno. Jutarnja temperatura bez veće promjene, a dnevna bi mogla biti stupanj viša nego u četvrtak.

Mirno bi se vrijeme onda trebalo zadržavati i tijekom vikenda. Nema nekog velikog pogoršanja ni velikog zahladnjenja, ali će biti dosta oblaka, u jutarnjim satima i mjestimične magle. Ipak su sredinom dana i poslijepodne moguća i kraća sunčana razdoblja, vjerojatnije u nedjelju nego u subotu. Temperatura zraka će u subotu narasti do 16 ili 17°C, a u nedjelju bi moglo biti stupanj-dva svježije jer će zapuhati sjeveroistočni vjetar.

Početak sljedećeg tjedna nastavio bi s pitomim jesenjim vremenom. Ostaje suho i ugodno, ali i dalje postoji mogućnost za maglu i nisku naoblaku koja može smanjiti količinu sunca. O tom eće ovisiti i dnevna temperatura koja bi u slučaju sunčanih popodneva mogla narasti i blizu 20 Celzijevih stupnjeva.

Malo kiše ponegdje može pasti krajem srijede, ali čini se da to neće biti nikakva značajnija promjena.