PU karlovačka

U prometnoj nesreći na A1 teško ozlijeđena 66-godišnja putnica

VIŠE IZ RUBRIKE

    Neoprezna vožnja

    Jučer u 10.35 sati na autocesti A1 u Karlovcu dogodila se prometna nesreća.

    Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 72-godišnjak koji nije držao potreban razmak dok se kretao iza drugog vozila uslijed čega je udario u teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak.

    U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 66-godišnja putnica iz osobnog vozila, dok su 72-godišnji i 30-godišnji vozači, kao i 24-godišnja putnica iz teretnog vozila lakše ozlijeđeni.

    Protiv 72-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava.

    U Cerovcu Vukmanićkom teško ozlijeđena pješakinja

    Jučer u 6.15 sati na županijskoj cesti u naselju Cerovac Vukmanićki, Karlovac dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 41-godišnjak koji nije vozilo držao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, uslijed čega je bočnim ogledalom udario u 87-godišnju pješakinju, koja se kretala uz desni rub kolnika, a koja je od jačine udarca pala na kolnik i teško se ozlijedila.

    Protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

    Prevaren prilikom trgovanja kriptovalutama

    Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela

    U Policijskoj postaji Ozalj jučer je 55-godišnjak prijavio da je 9. listopada zaprimio mail tvrtke koja se bavi trgovanjem kriptovalutama, u kojem su ga obavijestili da je, nakon što je tijekom 2023. godine uložio određeni novčani iznos u kriptovalute, s navedenim ulogom automatskim trgovanjem zaradio iznos od više tisuća eura te su mu ponudili isplatu. Nakon što je pristao da mu se zarada isplati na poslovni račun obrta, nepoznatoj muškoj osobi koja ga je kontaktirala dao je dozvolu da pristupi njegovom računu kako bi mu pomogao oko prijenosa transakcije te je putem koda banke koji je zaprimio, upisao svoju lozinku. Nakon toga je primijetio da mu je s poslovnog računa obrta skinut iznos od nekoliko tisuća eura te je shvatio da je prevaren.

    Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

    Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na stranicama MUP-a i poveznici: https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456 i poveznici  Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.