Predstavljen Parataekwondo klub "Karlovac"

Klub za osobe svih dobnih skupina i svih vrsta dijagnoza i invaliditeta

VIŠE IZ RUBRIKE

Parataekwondo

Danas je u prostorijama Taekwondo kluba "Karlovac" u Atomskom skloništu na Rakovcu predstavljen novoosnovani  Parateakwondo klub "Karlovac", koji će raditi s osobama s invaliditetom. Predstavljanju novog kluba prisustvovao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Marin Svetić. Predsjednica kluba Martina Katić pojasnila je koja je svrha osnivanja kluba.

-Svrha osnivanja kluba je da sve osobe svih dobnih skupina i svih vrsta dijagnoza i invaliditeta uključimo u što kvalitetniji život u našoj županiji, da ti ljudi imaju što bolju integraciju, što bolju socijalizaciju. Da se čuje za njih, da budu viđeni, moramo priznati da su oni, ne samo u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji, najranjivija skupina u našem društvu, kazala je Martina Katić.

Predsjednica Martina Katić objasnila je na koji će se način raditi u klubu, a zbog kvalitetnijeg rada, djelovat će se u manjim skupinama.

-Za sada imamo najviše djecu, koja su u spektru autizma, s njima je otežan rad. Moraju biti manje skupine, moramo biti jako strpljivi s njima, prvo ćemo ići na privikavanje, mora se to odraditi na kvalitetan način da oni nemaju nikakvog stresa. Dalje ćemo vidjeti kako bude išlo. Mi planiramo, kada se oni integriraju i socijaliziraju, ubaciti ih u grupe redovnih članova Taekwondo kluba "Karlovac", istaknula je Martina Katić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Marin Svetić dao je podršku novoosnovanom klubu i istaknuo dugu tradiciju taekwondoa u našem gradu.

-Osnivanje Parataekwondo kluba "Karlovac", naravno, u sklopu Taekwondo kluba "Karlovac", za ovaj grad je od osobitog značaja. Radi se o klubu, gdje će trenirati, gdje će se baviti sportom naša djeca, odnosno osobe s invaliditetom. Karlovac je grad sporta, a u posljednjih pedeset godina grad taekwondoa, ponosni smo na taj sport, puna podrška novom klubu, rekao je Marin Svetić.