Gradska knjižnica I.G.K.

Počinje „Mjesec hrvatske knjige“ - najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi i promicanju čitanja

VIŠE IZ RUBRIKE

Održavat će se brojni programi – izložbe, susreti s piscima, predavanja, radionice.........

Od 15. listopada do 15. studenoga u mnogim hrvatskim knjižnicama, pa tako i u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“, održavat će se brojni programi – izložbe, susreti s piscima, predavanja, radionice kojima je cilj približiti knjigu čitateljima i potaknuti ih da se zaljube u čitanje.

Iako se iz knjižnica stalno čuje glas za poticanje čitanja, od 15. listopada do 15. studenog njegovi slogani i programi podižu te decibele na najjače.

Bogatim i raznolikim programom i nizom događanja za sve dobne skupine korisnika, u Mjesec hrvatske knjige uključila se i Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“.

Josipa Pavičić, televizijska voditeljica i spisateljica, predstavit će 24. listopada u 18 sati svoju novu knjigu pod naslovom „Ja, pa ja i opet ja!“. Knjiga je naišla na veliki interes široke publike upravo zbog teme o životu uz narcise koji se iz bajke u kratkom vremenu pretvara u noćnu moru.

U četvrtak 31. listopada u 18 sati naša poznata kazališna, televizijska, filmska i radijska glumica Jelena Miholjević predstavit će svoju prvu zbirku poezije „Taj glas“ u okviru Kluba ljubitelja poezije „Stihom u srce“.

Za sve one koji događanja vole pratiti iz ugodne fotelje svoga doma organizirali smo 8. studenoga u 18 sati online književni susret sa Želimirom Perišem i članovima Čitateljskog kluba Cheeta(j)! Saznat ćemo kako piše, što misli o umjetnoj inteligenciji te pričati o njegovim djelima.

Najmlađoj će se publici u Odjelu za djecu i mladež predstaviti Ines Marciuš Kruljac, dobitnica nagrade „Grigor Vitez“ za književni tekst za djecu.

Povodom 8. rođendana Javne ustanove AQUATIKA – Slatkovodni akvarij Karlovac u Zelenoj knjižnici, izdvojenom odjelu karlovačke knjižnice, u subotu 19. listopada u 10 sati u goste nam dolazi omiljeni dječji književnik Mladen Kopjar. Naklada Ljevak osigurat će i poklone za djecu.

-Raduje nas što ćemo 21. listopada od 10 do 12 sati biti domaćin „Županijskog natjecanja u čitanju naglas“ za učenike od 3. do 8. razreda Karlovačke županije. Cilj Natjecanja je poticanje čitanja iz užitka i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha kod učenika, poručuju iz Knjižnice.

Predavanjima i izložbama obilježit će se i 150. obljetnica rođenja istaknute hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, 500. obljetnica smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića i stogodišnjica smrti Franza Kafke, jednog od najutjecajnijih pisaca dvadesetog stoljeća.