Epilog poplave

Vatrogasci u protekla tri dana odradili 73 intervencije zbog poplava

VIŠE IZ RUBRIKE

Od četvrtka 3. listopada 2024. godine do danas 7. listopada u 8 sati, Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac evidentirao je ukupno 73 intervencije uzrokovane visokim vodostajima rijeka na području Karlovačke županije. Većina intervencija, njih 35 odnosi se na ispumpavanje vode, a najviše ih je zabilježeno na području Karlovca, Ogulina i Ozlja. Kumulativno je na istima angažirano 269 vatrogasaca, ističu u Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije.

ŽVOC Karlovac u istom razdoblju zabilježio je i 120 ostalih operativnih aktivnosti koje se odnose većinom na punjenje vreća s pijeskom i slaganje zečjih nasipa. Zabilježene su na području Karlovca, Ogulina, Ozlja, Slunja, Barilovića, Kamanja, Plaškog i Žakanja, a na istima je kumulativno angažirano 300 vatrogasaca.

-Ovim putem Vatrogasna zajednica Karlovačke županije zahvaljuje se svim vatrogascima koji su sudjelovali u aktivnostima obrane od poplava i pomogli svojim sugrađanima koji uvijek mogu računati na njih, poručuju iz županijske Vatrogasne zajednice.