Operative snage i dalje na terenu i pomažu građanima

Stožer CZ: Kreće sanacija nakon poplave, otvorena cesta kroz Brodarce i Mekušanska cesta

VIŠE IZ RUBRIKE

Vodostaj Kupe i Korane jutros u 9 sati iznosio je 723 centimetra pa su za obje rijeke na  snazi redovne mjere obrane od poplava. Jučer je za obje rijeke na snazi bilo izvanredno stanje zbog vodostaja višeg od 800 centimetara, navedeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite. 

-Na terenu su i dalje operativne snage Stožera civilne zaštite: vatrogasci, Civilne zaštite, Crvenog križa, zaposlenici gradskih tvrtki i volonteri koji obilaze stanovnike i pružaju pomoć. Kako se voda počela povlačiti, kreće sanacija terena pa će vatrogasci po pozivu na 193 prepumpavati vodu iz objekata gdje za to bude potrebe.

Također, prometnice s kojih se povlači voda bit će očišćene kako bi se njima moglo prometovati.

Otvorena je glavna prometnica kroz Brodarce, te Mekušanska cesta, a o ostalim prometnicama koje su trenutno zatvorene, Stožer će izvješćivati kako budu otvarane za promet.

Čistoća na poplavljena područja dovozi kontejnere za glomazni otpad i građani će u njih moći otpad odlagati besplatno. Postavljeni su na niz lokacij, građani će moći i nazvati Čistoću na 098 451 513 ili 047 613 318 i zatražiti dodatne kontejnere kako bi u njih mogli besplatno odložiti glomazni otpad, a sav glomazni otpad, pripremljen za odvoz, po pozivu će biti besplatno odvezen.

Stanovnicima poplavljenih područja, korisnicima Vodovoda i kanalizacije, ViK će omogućiti besplatno pražnjenje septičkih jama. 

Ako su im septičke jame bile poplavljene u periodu od 4. do  7. listopada 2024., mogu se javiti u Odjel za odnose s korisnicima  na telefon 649 114 zaključno s  25. listopada, te dogovoriti besplatnu uslugu, pod uvjetom da su u proteklih godinu dana naručili čišćenje septičke jame.

Danas tijekom dana očekuje se daljnji pad vodostaja Korane i Kupe, te povlačenje voda, a od sutra stabilizacija i normalizacija vodostaja uz ukidanje svih mjera obrane od poplava. Građani se za sve što im treba mogu javiti na 193, 112 i 099 5284 728 ili stozer.cz@karlovac.hr, obavještavaju iz gradskog Stožera CZ.