Kontejneri će biti postavljeni sutra do 9 na Borlinu i u Brodarcima

Stanovnicima poplavljenih dijelova Karlovca na raspolaganju kontejneri za glomazni otpad – Bit će na više lokacija po naseljima, a dobit će ih svi kojima trebaju

VIŠE IZ RUBRIKE

Stanovnicima poplavljenih dijelova Karlovca na raspolaganju će biti kontejneri za glomazni otpad.
Čistoća već obilazi teren i gdje bude moguće, postavit će kontejnere već danas. Sutra do 9 sati bit će postavljeni na niz lokacija na Borlinu i u Brodarcima, a potom i u svim ostalim naseljima zahvaćenim poplavom.
Također, građani će moći i nazvati Čistoću na 098 451 513 ili 047 613 318 i zatražiti dodatne kontejnere kako bi u njih mogli besplatno odložiti glomazni otpad.
- Potrudit ćemo se da kontejner u tim naseljima dobije svatko kome bude potreban. Najprije ćemo ih postaviti na više lokacija u naseljima, a bude li potrebno više, građani nam se slobodno mogu obratiti i zatražiti kontejner, poručio je Vlatko Ivka, direktor Čistoće Karlovac i dodao da će i sav glomazni otpad, pripremljen za odvoz, po pozivu biti besplatno odvezen.
Po modelima Hrvatskih voda, danas se očekuje osjetnije opadanje vodostaja na karlovačkom području. Do ponoći bi vodostaji Kupe trebali opasti ispod +800 cm, tijekom sutrašnjeg dana za dodatan metar, a od ponedjeljka se očekuje stabilizacija i normalizacija vodostaja uz ukidanje svih mjera obrane od poplava.