Vodostaji u opadanju, interventne snage na terenu, pomažu građanima

Poplavljeno više od 20 kuća, 15 u Brodarcima

VIŠE IZ RUBRIKE

Iako vodostaj Kupe od 7 sati lagano opada, a Korane stagnira, i dalje je u Karlovcu na snazi izvanredno stanje obrane od poplava. U 10 sati vodostaj Kupe je bio 834, a Korana je još uvijek na 808. 

Na terenu su interventne snage Stožera civilne zaštite i pomažu građanima, koji se za sve što im treba mogu javiti na 193, 112 i 099 5284 728 ili stozer.cz@karlovac.hr, poručili su iz gradskog Stožera. 

-Na jutrošnjoj sjednici Stožera, po prvim podacima, na području Brodaraca poplavljeno je 15 kuća, a Donjeg Mekušja, Gradca, Borlina i Orlovca 8. Na terenu je 46 vatrogasaca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca i dobrovoljnih vatrogasnih društava, sa 6 čamaca, te 5 pripadnika HGSS s dva čamca, kao i povjerenici Civilne zaštite i brojni volonteri. Obilaze stanovnike, koji im se mogu obratiti za bilo kakvu vrstu pomoći, navedeno je u priopćenju. 

- Čini se sve što se može kako bi pomogli i kako bi se umanjila šteta. Stožer situaciju prati i dalje i građane će o svemu izvještavati, kazala je načelnica Stožera Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika.